Naslovna Društvo COVID-19 Jabukovački zadrugari donirali čajeve Zdravstvenom centru i Domu „Stanko Paunović“

Jabukovački zadrugari donirali čajeve Zdravstvenom centru i Domu „Stanko Paunović“

1780
0

Zemljoradnička zadruga „Primula veris“ iz Jabukovca donirala je višemesečne količine čajeva, koje od nedavno pakuju i distribuiraju širom Negotinske krajine, ovdašnjem Zdravstvenom centru i Domu za decu i omladinu „Stanko Paunović“.

Sa željom da ovi teški dani pandemije virusa korona što pre budu iza nas, mladi jabukovački preduzetnici donirali su Zdravstvenom centru i Domu „Stanko Paunović“  paletu svojih čajeva.

Okupljeni oko ideje „Eko park“ Jabukovac (Appletown) koje je iniciralo podizanje brojnih plantaža lekovitog bilja, ali i proizvodnju eteričnih ulja, formirali su pre dve godine i Zemljoradničku zadrugu “Primula veris”, koja je od nedavno tržištu predstavila svoj novi proizvod – čajeve u filter vrećicama, proizvedene i pakovane u Jabukovcu.

Kako ističu u ovoj Zemljoradničkoj zadruzi pravo sa krajinskih livada najkvalitetnije lekovito bilje našlo se u novom proizvodu „Appletown“ d.o.o iz Jabukovca, čajevima u čak 11 ukusa od kamilice, nane, hajdučke trave, do zove i aronije.

„Čajevi se od davnina konzumiraju kao lek za mnoge bolesti, ali smo mi, pre svega, želeli ljudima u bolnici, deci u domu i naravno zaposlenima da kvalitetnim lekovitim biljem pokažemo koliko je priroda blagotvorna za zdravlje. Čajevi imaju brojne benefite za zdravlje, treba ih svakodnevno piti i naravno u svemu biti umeren“, kaže Goran Negoicić, direktor ZZ „Primula veris“.

Ova zemljoradnička zadruga nabavlja sirovine, obrađuje ih i pakuje čajeve, za čiji je plasman i proizvodnju zadužen „Appletown“ koji će uskoro, prateći tržišne tokove, predstaviti i paletu eteričnih ulja od bilja proizvedenog na krajinskim njivama.