Naslovna Društvo Jabukovački vatrogasci na zajedničkoj vežbi na Srebrnom jezeru

Jabukovački vatrogasci na zajedničkoj vežbi na Srebrnom jezeru

463
0

Pripadnici Dobrovoljnog Vatrogasnog društva Jabukovac učestvovali su na zajedničkoj vatrogasnoj vežbi sa kolegama iz Kragujevca, Zlota i Čačka.

Učesnici zajedničke vatrogasne vežbe; Foto: DVD Jabukovac

Vatrogasni savez Srbije u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova organizovao je na Srebrnom jezeru zajedničku vatrogasnu vežbu  na kojoj su učestvovali predstavnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Jabukovca kod Negotina, Zlota kod Bora, Kragujevca i profesionalna vatrogasna jedinica iz Čačka.

Zajednička pokazna vežba vatrigasaca bila je posvećena saniranju posledica poplava.

Foto: DVD Jabukovac

Vatrogasci su, tom prilikom, koristili pumpe velikog i malog kapaciteta uvežbavajući postupke i radnje uobičajene tokom spasavanja stanovništva u uslovima poplava i elementarnih nepogoda.

Na ovoj vežbi je učestvovalo 11 jabukovačkih vatrogasaca, pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva. DVD Jabukovac formiran je 1963. godine kao vatrogasna sekcija, koja je 1978. prerasla u Dobrovoljno vatrogasno društvo, volontersku organizaciju koja brine o svom i okolnim selima, ali i deluje na celoj teritoriji opštine Negotin i po potrebi i u regionu.