Naslovna Hronika Jabukovački i negotinski vatrogasci uspešni na terenu

Jabukovački i negotinski vatrogasci uspešni na terenu

1702
0

Zahvaljujući brzoj reakciji članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Jabukovca i njihovih kolega iz Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Negotin jutros je ugašen požar na jednom porodičnom domaćinstvu u ovom selu.

Jabukovački vatrogasci, jedino dobrovoljno vatrogasno društvo na teritoriji opštine Negotin, još jednom su opravdali postojanje svoje jedinice, jer su prvi priskočili u pomoć ga gase požar koji se, zbog vetra koji je duvao čitavu noć, brzo širio.

Samo zahvaljujući njihovom blagovremenom dejstvu spašena je kuća jednog od jabukovačkih domaćinstva, ali je požar uspeo da ošteti krov na površini od oko deset kvadrata, kao i pre prostorije od po 50 kvadratnih metara. Srećom te je vatra, u izrazito nepovoljnim okolnostima jakih udara vetra, zaustavljena pre nego što se požar proširio i na ostale delove domaćinstva i eventualno na susedne.

U akciji su sa dva vozila učestvovala sedmorica vatrogasaca iz Jabukovca i dvojica iz Negotina.

Inače, vatrogasna jedinica u Jabukovcu  postoji od 1963. godine, kada je osnovana kao sekcija, da bi od 1978. prerasla u Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD). Do sada su se u istoriju ove družine upisala 63 meštanina, a trenutno je aktivno njih tridesetak.

Tokom noći pripadnici Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Negotinu intervenisali su i na gašenju još jednog požara koji je izbio na dimnjaku jedne porodične kuće u Negotinu, ali i na gašenju dva požara na otvorenom, oba u reonu kobišničkog platoa, od kojih je jedan, na površini od hektar, pretio da ugrozi okolne objekte.