Naslovna Društvo Jabukovac domaćin “Miholjskih susreta sela”

Jabukovac domaćin “Miholjskih susreta sela”

556
0

Jabukovac će u nedelju 27. novembra biti domaćin manifestacije „Miholjski susreti sela 2022“.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije i Opštine Negotin, Jabukovac će u nedelju 27. novembra ugostiti učesnike i goste manifestacije „Miholjski susreti sela 2022“.

Ovom manifestacijom koju je finansijski  sa 500.000 dinara podržalo Ministarstva za brigu o selu, dok je lokalna samouprava za ove namene izdvojila 100.000 dinara biće zaokruženi ovogodišnji “Susreti sela” naše opštine. Suorganizator ove jednodnevne manifestacije je negotinski Dom kulture „Stevan Mokranjac“.

Celodnevni program započeće Svetom Liturgijom u jabukovačkoj crkvi posvećenoj Vaznesenju Gospodnjem u 8 sati, dok će svečano otvaranje biti održano u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“. Programom je najavljen nastup Hora hrama Svete Trojice iz Negotina i učenika škole, a predviđena su i  pastirska i sportska nadmetanja.

“Miholjski susreti sela” imaće i svoj sportski deo dana. Od 13 sati svoje snage na fudbalskom terenu odmeriće Fudbalski klubovi „Polet“ iz Jabukovca“ i „ Branik“ iz Štubika u okviru 15. kola Okružne lige Bor.

Na temu „Mogući načini borbe protiv klimatskih promena u pčelarstvu“ govoriće Rodoljub Živadinović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS), a posetioci će biti u prilici da pogledaju i izložbu narodnih nošnji, starih zanata, hrane, meda i lekovitog bilja od 17 časova. Kulturno umetnički program je najavljen za 19 sati,  a nakon toga i druženje.