Naslovna Hronika Izvrnula se cisterna kod Kobišnice

Izvrnula se cisterna kod Kobišnice

2641
0

Cisterna sa amonijakom, koji je iz Bugarske dopreman za prahovsku hemijsku industriju, izletela je iz šina na relaciji Zaječar- Prahovo kod Kobišnice.

Foto: Arhiva, www.ngportal.rs

Cisterna sa amonijakom izletela je iz šina zbog, za sada neutvrđenih razloga, ali, srećom, nije iscurela, niti je bilo ko povređen. Reč je o kompoziciji koja se iz Bugarske kretala ka prahovskom “Eliksiru” gde je ovaj tovar trebalo da bude isporučen.

Do nezgode je došlo juče oko 15 časova i 30 minuta. Cisterna je kod stanice u Kobišnici ispala iz šina, koje su se, pretpostavlja se, zbog dotrajalih pragova, razdvojile.

Na lice mesta odmah su došli pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Negotin, a na njihov poziv i radnici “Eliksira” sa opremom za reagovanje u akcidentnim situacijama, prenosnim reflektorima, mernim uređajem za merenje koncentracije amonijaka u vazduhu i sa četiri izolaciona aparata, spremni da u slučaju potrebe, reaguju i evakuišu okolno stanovništvo.

Srećom, pa do izlivanja amonijaka nije ni došlo.

U kobišničku stanicu stigla je i dizalica iz “Eliksira”, ali kako ona nije mogla da dopre do mesta gde se cisterna prevrnula, čekalo se da Železnica dopremi svoju.

Cisterna je tek danas u popodnevnim satima vraćena na kolosek, pa je kompozicija krenula put Prahova, na krajnju destinaciju, gde će amonijak, nakon carinjenja, biti dopremljen u “Eliksir”.