Naslovna Kultura Događaji Izložba umetničkih fotografija ARLEMM-a na 53. “Mokranjčevim danima”

Izložba umetničkih fotografija ARLEMM-a na 53. “Mokranjčevim danima”

160
0

U okviru 53. „ Mokranjčevih dana”, najstarije kulturne manifestacije u Srbiji, a u saradnji sa Domom kulture „Stevan Mokranjac“ Negotin, ARLEMM umetnički karavan stigao je i na negotinski gradski trg.

Autor pokretne multimedijalne izložbe fotografija je Dragana Selaković, koja je svojim umećem dočarala dešavanja sa prošlogodišnjeg ARLEMM-a.

Posetioci izložbe na otvorenom  u prilici su da se bliže upoznaju sa ARLEMM festivalom, koji zauzima bitno mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije.

Izložba se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Arilje, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva omladine i sporta i kompanija Extreme intimo i Telenor.

“Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova, radionica i predavanja u oblasti muzičke kulture, povezivanje vizuelnog i zvučnog doživljaja u umetnosti, negovanje duhovnosti i razvoj ekološke svesti.
Ono što povezuje Mokranjčeve dane i ARLEMM, pored činjenice da se radi o dve popularne i atraktivne kulturne manifestacije, jeste posebna umetnička i kulturna vrednost, neophodna da bi se jedno društvo zdravo razvijalo”, navodi se u saopštenju  ARLEMM-a.

Izložba, nakon Negotina, danas kreće na svoje sledeće odredište, u Beograd.