Naslovna Događaji Izložba „Popis: Lice našeg vremena” Predraga Trokicića 14. maja u Kragujevcu

Izložba „Popis: Lice našeg vremena” Predraga Trokicića 14. maja u Kragujevcu

245
0

U Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu u utorak, 14. maja u 20 časova, biće otvorena  izložba fotografija  „Popis: Lice našeg vremena” negotinskog autora Predraga Buce Trokicića.

Foto: Predrag Buca Trokicić

Ljubitelji umetnosti u Kragujevcu biće u prilici da vide na jednom mestu lica, predele, objekt – život jednog naselja u vremenu kada su nam sela sve starija, a stanovnika sve manje.

Negotinac, Predrag Trokicić će na izložbi „Popis: Lice našeg vremena” u Kragujevcu prikazati radove nastale tokom 2015. godine. Pred publiku iznosi svoje svojevrsne hronike vremena ređajući, po zamisli Marije Konjikušić, istoričarke umetnosti, koja će ovu izložbu i otvoriti, svoja lična zapažanja i impresije nastale u timočkim selima, u ravnici i u brdsko-planinskom ataru opštine Negotin.

Predrag Trokicić, negotinski fotograf, restaurator nameštaja, anketar, učitelj poslednjih desetak godina se aktivno bavi fotografijom, saradnik je “Peščanika” i humanitarnog časopisa “Lice ulice”.

Izlagao je u Nišu 2023, Negotinu 2021, Beogradu 2018, na međunarodnoj izložbi na Krku 2018, na  Bijenalu minijature u Gornjem Milanovcu 2016, kao i kolektivnim izložbama “Negotinski umetnici i kolekcija dela iz fonda Doma kulture” , izložbi negotinskog Foto-kluba, humanitarnim aukcijama vaskršnjih jaja ove i prošle godine.