Naslovna Kultura Događaji Izložba o Leonardu da Vinčiju u negotinskoj biblioteci do 1. oktobra

Izložba o Leonardu da Vinčiju u negotinskoj biblioteci do 1. oktobra

199
0

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ Negotin, u saradnji sa Fondacijom DANA i uz podršku Prirodnjačko-kulturnog centra “Lega Navale” iz Rima i Italijanskog instituta za kulturu iz Beograda organizuju izložbu “Leonardo 500 – Genije, priroda, voda i mora”.

Izložba pod naslovom “Leonardo 500 – Genije, priroda, voda i more” organizuje se povodom obeležavanja pet vekova od smrti ovcog renesansnog slikara, vajara, arhitekte, inženjera i pronalazača.

“Ovo je prilika da se detaljnije upoznamo sa univerzalnim genijem naše civilizacije, o kome smo mislili da sve znamo a ipak i danas uspeva da nas iznenadi svojim studijama zabeleženim u tzv. „Leonardovim kodovima“. Кodovi se čuvaju u najznačajnijim bibliotekama širom sveta ali i dalje su obavijeni velom misterije koju još nismo dokučili. Teme koje su zanimale Leonarda pre više od 500 godina i koje su ga inspirisale na kreativnost kao umetnika, naučnika, pronalazača, arhitekte, inženjera, botaničara, i danas mogu da stimulišu kritičko razmišljanje, nove veštine i odgovorno ponašanje kod svakog od nas”, navode u Narodnoj biblioteci “Dositej Novaković”

Zainteresovani ovu izložbu mogu da pogledaju na odeljenju za odrasle do 1. oktobra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.