Naslovna Kultura Događaji Izložba o Leonardu da Vinčiju u negotinskoj biblioteci do 1. oktobra

Izložba o Leonardu da Vinčiju u negotinskoj biblioteci do 1. oktobra

199
0

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ Negotin, u saradnji sa Fondacijom DANA i uz podršku Prirodnjačko-kulturnog centra “Lega Navale” iz Rima i Italijanskog instituta za kulturu iz Beograda organizuju izložbu “Leonardo 500 – Genije, priroda, voda i mora”.

Izložba pod naslovom “Leonardo 500 – Genije, priroda, voda i more” organizuje se povodom obeležavanja pet vekova od smrti ovcog renesansnog slikara, vajara, arhitekte, inženjera i pronalazača.

“Ovo je prilika da se detaljnije upoznamo sa univerzalnim genijem naše civilizacije, o kome smo mislili da sve znamo a ipak i danas uspeva da nas iznenadi svojim studijama zabeleženim u tzv. „Leonardovim kodovima“. Кodovi se čuvaju u najznačajnijim bibliotekama širom sveta ali i dalje su obavijeni velom misterije koju još nismo dokučili. Teme koje su zanimale Leonarda pre više od 500 godina i koje su ga inspirisale na kreativnost kao umetnika, naučnika, pronalazača, arhitekte, inženjera, botaničara, i danas mogu da stimulišu kritičko razmišljanje, nove veštine i odgovorno ponašanje kod svakog od nas”, navode u Narodnoj biblioteci “Dositej Novaković”

Zainteresovani ovu izložbu mogu da pogledaju na odeljenju za odrasle do 1. oktobra.