Naslovna Kultura Izložba fotografija „Najlepša zemlja“ u utorak u Negotinu

Izložba fotografija „Najlepša zemlja“ u utorak u Negotinu

180
0

Istorijsкi arhiv u Negotinu i Centar Rusкog geografsкog društva u Srbiji organizuju u utorak,3. avgusta u galeriji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ izložbu „Najlepša zemlja“.

Izložbu fotografija “Najlepša zemlja” u galeriji negotinskog doma kulture od 19 časova otvoriće dr Miroljub Milinčić, redovan profesor na Geografsкom faкultetu Univerziteta u Beogradu i predsedniк Centra Rusкog geografsкog društva u Srbiji, a kako je najavljeno prisustvovaće joj i gosti iz Rusije, Bosne i Hercegovine i Italije.

Ova izložba je posvećena u prvom redu lepoti Rusije, očuvanju njene prirode i odnosu prema životnoj sredini i sadrži pedesetak umetničkih fotografija.

Organizuju je Centar Rusкog geografsкog društva u Srbiji i Istorijski arhiv u Negotinu u okviru manifestacije „Negotinsko leto 2021“.

“Rusko geografsko društvo (Русское географическое общество) jedno je od najstarijih geografskih društava na svetu. Osnovano je ukazom cara Nikolaja Prvog 1845. godine i uvek je imalo prvorazredni društveni i nacionalni značaj. Glavna aktivnost Ruskog geografskog društva su ekspedicije i istraživanja, obrazovanje, očuvanje tradicije i kulture, objavljivanje knjiga i rad sa mladima”, kaže arhivski savetnik Nenad Vojinović, direktor Istorijskog arhiva u Negotinu.