Naslovna Događaji Izložba fotografija Mira Nikolića 14. marta u Negotinu

Izložba fotografija Mira Nikolića 14. marta u Negotinu

552
0

Miroslav Miro Nikolić, majstor svog zanata, zaljubljenik u fotografiju i u rodnu Krajinu predstaviće se autorskom izložbom fotografija “Fragmenti vremena” u galeriji Doma kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu u četvrtak, 14. marta.

Miro Nikolić, naše gore list, povratnik iz Kanade u kojoj se godinama profesionalno bavio fotografijom, na izložbi u Negotinu predstaviće 22 crno–bele, a zatim i 22 kolor fotografije koje je, priznaje, zabeležio oslikavajućiu svakodnevni život urbane sredine, tamo gde ga je život vodio – u trenutku.

“Slike su sa obe strane foreksa, jedna u boji a druga crno-bela”, kaže Miro i dodaje: “Toliko mi je vremena uzelo da izaberem šta mi je na neki način bilo najosetljivije gledati. Menjao sam to nekoliko puta i morao sam da nešto odaberem. Mora da postoji neki razlog zašto sam te izabrao. Misterija … Zaista, ne znam ni sam.”

Ovaj plodan fotograf, koji za sebe kaže da je fotograf ulice i momenta, svoje “Fragmente vremena” predstaviće u galeriji negotinskog Doma kulture “Stevan Mokranjac” u četvrtak, 14. marta.

Izložba fotografija, Nikolićeva prva samostalna, biće otvorena u 19 časova.