Naslovna Društvo Izlet do Mokranjskih stena i Rogljevačkih pivnica u okviru “Negotinskog leta”

Izlet do Mokranjskih stena i Rogljevačkih pivnica u okviru “Negotinskog leta”

669
0

Turistička organizacija opštine Negotin (TOON) u nedelju 11.jula organizovala je prvi od šest planiranih izleta u okviru manifestacije “Negotinsko leto” sa željom da se i žitelji ovog kraja bolje upoznaju sa turističkom ponudom svog okruženja. U tome su imali pomoć meštana Mokranja i Rogljeva.

Na Mokranjskim stenama; Foto: Danijela Jaćimović

U Mokranju ih je, po izlasku iz autobusa, dočekalo nekoliko meštana sa pripremljenim posluženjem, kafom, sokovima, voćem i palačinkama, a zatim je grupa uz priču turističkog vodiča, ali i priču Mokranjaca, prošetala do atraktivnog vodopada i stena.

“Mi smo se u Mokranju kao tradicionalno dobri domaćini pripremili za znatno veći broj gostiju, ali smo zadovoljni i grupom koju smo dočekali. Bila je to prilika i da vide sve što smo, združenim ličnim sredstvima i radom napravili oko uređenja vidikovca i okoline. I nama je u selu stalo do toga da Mokranje bude jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija“, kaže Žika Niculović, odbornik iz Mokranja.

Na Rogljevačkim pivnicama; Foto: Danijela Jaćimović

Po povratku sa Mokranjskih stena, gde je za najhrabrije „palo“ i kupanje, grupa je na vidikovcu uz posluženje i želje za novim susretom, ispraćena put Rogljevačkih pivnica

“Ispunjen nam je bio dan. Posle divnog prepodneva koje smo proveli u društvu Mokranjaca, u Rogljevu smo posetili domaćinstvo Milić, seosko turističko domaćinstvo „Jovanović“ i vinski podrum „Mirjana 1861“. Svako od njih dočekao nas je osveženjem. Put je, iako su vrućine, protekao u najboljem redu,  autobus je bio klimatizovan. Na Rogljevu su učesnici izleta zatekli i ekipu „Letnje škole arhitekture“ raspoloženu za razgovor. Kao zanimljivo, izdvajam da je sa grupom u obilazak krenula i žena koja je poreklom iz Miloševa. ona inače sa porodicom živi u Irskoj a trenutno boravi u svom rodnom kraju. Iskoristila je priliku da sa svojim sinom obiđe ponuđene turističke destinacije, a svakako će im u sećanju ostati rashlađivanje na Mokranjskim stenama“,  podelila je sa nama utiske sa prvog organizovanog izleta, Danijela Jaćimović, licencirani turistički vodič.

Naredni izlet, ovoga puta do Rajačkih pivnica, TOON organizuje 1. avgusta.