Naslovna Hronika Izgoreo krov bivše negotinske Ciglocrepane na Radujevačkom putu

Izgoreo krov bivše negotinske Ciglocrepane na Radujevačkom putu [Foto]

990
3

Samo brzom reakcijom Vatrogasno-spasilačke jedinice Negotin, koja je dejstvovala sa pet ekipa i isto toliko vozila, požar koji je sinoć oko 23 časa izbio na glavnom objektu nekadašnje Ciglocrepane nije se proširio na okolne magacine i garaže JKP „Badnjevo“.

Foto: Nebojša Radosavljević

Požar u napuštenom objektu nekadašnje Ciglocrepane, na Radujevačkom putu, odmah pored garaža i objekata Javnog komunalnog preduzeća “Badnjevo” izbio je sinoć oko 23 časa.

Pretpostavlja se da je u pitanju namerna paljevina, budući da ovaj objekat u kompleksu stare Ciglocrepane, odavno nema struju, niti je u blizini bilo poljskih i drugih požara zbog kojih bi vatra mogla da se proširi i na te objekte.

Foto: Stefan Đorđević

Požar je izbio u jednoj od napuštenih zgrada u ovom kompleksu, u sušari, dugoj stotinak metara, pored samog dimnjaka, a kako je ona bila prazna, brzo se proširila na krov.

Reakcija negotinskih, ali i vatrogasaca Hidroelektrane “Đerdap” i “Eliksir” Prahovo bila je dovoljno brza da plamena buktinja ne zahvati okolni kompleks JKP “Badnjevo” u kojem su magacini i vozila.

Foto: Stefan Đorđević

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu regulisali su saobraćaj u tom delu grada, pa su vrlo brzo sklonjeni i automobili parkirani u blizini ovog mesta, kako bi se sprečile eventualne štete.

Foto: Nebojša Radosavljević

Vatrena stihija, koja je zahvatila objekat nekadašnjeg uspešnog društvenog preduzeća, koje je poput ostalih u Negotinu, Poljotehne, Štamparije, Krajina vina i drugih podelilo sudbinu privatizacije i tranzicije, bila je vidljiva i u drugim delovima grada, ali je situacija, ističu u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Negotin, bila sve vreme pod kontrolom, te nije postojala opasnost da se požar proširi.

Dim se, međutim, osećao gotovo u svim delovima grada još satima nakon što je požar lokalizovan.

Foto: Stefan Đorđević

Pre dve godine je, inače, u požaru izgorela i druga zgrada sušare proizvodnog pogona Ciglocrepane, ali je, za razliku od ovog požara, za koji je i više nego očigledno da nije mogao slučajno da izbije, taj požar nastao kao posledica poljskog požara i paljenja strnjišta na tom potesu, koji se proširio na graničnu ivicu ovog kompleksa.

Od početka ovog meseca, međutim, ovo je drugi požar na napuštenim objektima. Drugog dana avgusta požar je u ranim jutarnjim satima izbio u objektu Žitomlina Negotin, koji je do stečaja, pre nepune decenije poslovao u okviru Društvenog preduzeća „Poljotehna“.

3 KOMENTARA

  1. Malo mnogo slucajnosti za kratak period.Sta ce sledece od tih drzavnih objekata da se upali?Kome se spremaju te parcele i za sta ?Tj.kome se spremaju za prodaju u bescenje verovatno…
    Nije ovaj narod bas toliko slep,da ne vidi o cemu se ovde radi.

  2. Pohvale za VJ Negotin, Đerdap i Elixir Prahovo na brzom dejstvu i lokalizaciji požara.
    Saradnja vatrogasnih jedinica na profesionalnom nivou.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.