Naslovna Hronika Izgorela tri autobusa “Nikolić prevoza” u Samarinovcu

Izgorela tri autobusa “Nikolić prevoza” u Samarinovcu

10676
0

U krugu preduzeća “Nikolić prevoza” u Samarinovcu kod Negotina izbio je požar u kojem su u potpunosti izgorela tri autobusa.

Foto: Privatna arhiva

Požar je, pretpostavlja se, izbio rano jutros oko 2 sata i 30 minuta na jednom od autobusa. Zbog vetra koji je u tom trenutku duvao proširio se i na ostala dva, od kojih je jedan, najnovije tehnologije, nabavljen nedavno.

Kako saznajemo od vlasnika ovog autoprevozničkog preduzeća, Gorana Nikolića, pokušali su da odmah nakon što su primetili požar reaguju i sa vatrogasnim aparatima ugase vatru, ali zbog vetra to nije bilo moguće.

“Mogu da pretpostavim ko iza ovoga stoji. Zna se dobro i ko kako radi i šta radi. Sumnjam da je požar podmetnut u jednom autobusu i da se zbog vetra proširio na ostala dva. Srećom te su vatrogasci brzo došli pa se nije proširio i na ostala vozila u voznom parku i kuću. Na nadležnima je da rade svoj posao i utvrde ko je vinovnik ovog užasnog dela”, kaže Nikolić.

U gašenju požara odmah po dojavi, oko tri časa, došli su i pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja u Negotinu sa dva vozila, kao i vatrogasci sa Hidroelektrane “Đerdap dva”, takođe, sa dva vozila, pa je vatra ugašena.

U toku je uviđaj koji bi trebalo da pokaže kako je došlo do požara. Već sada je evidentno da je materijalna šteta ogromna.