Naslovna Politika Parlamentarni izbori 2020. Izborna kampanja u Negotinu u znaku štandova ZA i PROTIV izbora

Izborna kampanja u Negotinu u znaku štandova ZA i PROTIV izbora

781
0

Iako je do parlamentarnih izbora ostalo još osam dana izbornu kampanju u opštini Negotin obeležila je umerena aktivnost političkih partija.

Kako se izborni dan približava tako je kampanja i intenzivnija, ali se  najviše obavlja na štandovima. Pijačni subotnji dan iskoristile su danas i partije vladajuće koalicije, ali i one koje zagovaraju bojkot.

Aktivisti negotinske Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije i danas su građanima na štandu na Zelenoj pijaci govorili o programu svoje koalicije, ali i predstavili svog kandidata za narodnog poslanika dr Dušana Furnigića, specijalistu ortopedske hirurgije i traumatologije.

Furnigić je u razgovoru sa građanima podsetio da su osnovni temelji SPS-a socijalna pravda i jednakost za sve građane, ali i besplatno zdravstvo i školstvo.

Negotinski socijalisti i aktivisti Jedinstvene Srbije pozvali su građane da 21. juna iskoriste svoje ustavno pravo i biraju predstavnike po meri naroda.

Na istom prostoru su aktivisti Srpskog pokreta Dveri pozvali građane da 21. juna NE izađu na birališta. Ova politička grupacija neće učestvovati, kako je istakao Saša Ilijić, član Predsedništva Dveri, na “lažnim izborima” jer smatraju da je “bojkot izbora način da se dođe do pravih, poštenih i slobodnih izbora”.

“Učestvovanjem na izborima daje se veštačko disanje jednom nedemokratskom režimu i daje legitimitet tezi da je u Srbiji sve normalno i da postoje demokratske institucije, a prava istina je da je Srbija nedemokratska zemlja i da posle tačno 30 godina od obnove višestranačja mi iznova prelazimo u jednopratrijski sistem i da više nema uslova za bilo kakvu demokratsku proceduru”, kaže za NG Portal Saša Ilijić.

Na bojkot izbora pozvao je i Strahinja Ćirić ispred negotinskog odbora Udruženja Kraljevina Srbija i Narodnih radikala Negotinske krajine sa štanda u centru grada.

On je pozvao birače da ne učestvuju na “lažnim, protivustavnim i neslobodnim izborima” te da se bojkotom izbore za  slobodne i poštene izbore “bez ucena zaposlenih, pretnji otkazom, užasnih i zastrašujućih pritisaka na medije, funkcionerskih kampanja i bez sigurnih i kapilarnih glasova”.

Svoje izborne aktivnosti u Negotinu, ali i u brojnim selima naše opštine nastavili su i aktivisti Srpske napredne stranke.

Na štandovima naprednjaka o važnosti izlaska na izbore 21. juna i programu koalicije pod rednim brojem 1, sugrađanima su govorili aktivisti stranke koji su im pritom i delili novi broj SNS Informatora u kojem su predstavljene aktivnosti vlade, ali i svih odbora i povereništava u Srbiji, pa i negotinskog.

Predstavnici ovdašnjeg povereništva SNS-a su boravili danas i u Urovici i sa meštanima razgovarali o programu stranke, kao i o razvojnim planovima Negotina i 38 ovdašnjih sela.