Naslovna Društvo Izbor kandidata za program „Moja prva plata” do 30. novembra

Izbor kandidata za program „Moja prva plata” do 30. novembra

305
0

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) obaveštava poslodavce iz privatnog i iz javnog sektora, koji učestvuju u programu „Moja prva plata“ da do 30. novembra mogu da realizuju konačan izbor prijavljenih kandidata.

mojaprvaplata.gov.rs/naslovna, printscreen

Rok za povezivanje i konačan izbor kandidata, koji predviđa treća faza programa, a koji je za poslodavce iz privatnog sektora otpočeo 1. novembra,  produžava se do kraja meseca, do kada traje i za poslodavce iz javnog sektora koji ga od danas, 16. novembra, započinju.

U roku od 15 dana od dana završetka izbora kandidata, biće formirane konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima, koje će biti dostupne na sajtu „Moja prva plata“.

U četvrtoj fazi realizacije programa, potpisivaće se trojni ugovor između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, dok će sprovođenje programa početi u roku od 15 dana od dana formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.

“Programom „Moja prva plataˮ mladima bez radnog iskustva se omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca, steknu znanja, veštine i kompetencije za rad i tako povećaju mogućnosti za zapošljavanje. Planirano je uključivanje do 10.000 mladih do 30 godina, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji su bez radnog iskustva (ili sa radnim iskustvom kraćim od šest meseci stečenim na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu), a nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje”, navodi se u saopštenju.

Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci, tokom kojih NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. Pored toga, mladima uključenim u ovaj program, NSZ uplaćuje i doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.