Naslovna Društvo Izabrana predsednica Prekršajnog suda u Negotinu

Izabrana predsednica Prekršajnog suda u Negotinu

2329
0

Poslanici Narodne skupštine usvojili su izmene i dopune Zakona o sudijama, kao i dopune Zakona o Visokom savetu sudstva. Nove predsednike dobili Prekršajni sud u Negotinu i Privredni sud u Zaječaru.

Ilustracija; pixabay.com

Ana Jaćimović, sudija Prekršajnog suda u Negotinu izabrana je za predsednicu ovog pravosudnog organa, a Dragan Jocić za predsednika Privrednog suda u Zaječaru.

Skupština Srbije izabrala je i predsednike Osnovnih sudova u Bačkoj Palanci, Ivanjici i Petrovcu na Mlavi, Privrednih sudova u Zrenjaninu, Pančevu i Somboru, kao i Prekršajnog suda u Subotici.

Za predsednike sudova poslanici nisu izabrali četiri kandidata Osnovnih sudova u Zrenjaninu, Prokuplju, Pančevu i Rumi koje je juče osporila predsednica Odbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo i poslanica poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Jelena Žarić Kovačević.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su i izmene i dopune Zakona o sudijama i dopune Zakona o Visokom savetu sudstva kojima se uvodi etički odbor kao institucija koja će imati jako veliku odgovornost i obavezu kada je u pitanju odlučivanje i praćenje kvaliteta rada sudija.