Naslovna Politika Izabrana nova Izborna komisija opštine Negotin

Izabrana nova Izborna komisija opštine Negotin

1144
0

Odbornici Skupštine opštine Negotin na nedavnoj sednici lokalnog parlamenta doneli su odluku o imenovanju nove Izborne komisije u stalnom sastavu.

Izborna komisija opštine Negotin u stalnom sastavu sada ima ima predsednika i šest članova, kao i zamenika predsednika i šest zamenika članova što je manje nego do sada, budući da u skladu sa odredbama novog Zakona o lokalnim izborima u opštini Negotin nema više od 50.000 upisanih birača.

U odnosu na prethodnu komisiju koja je imala predsednika i 10 članova i zamenika predsednika i 10 zamenika članova iz redova partija koje su tada imale svoje predstavnike u lokalnom parlamentu, ovu čine predstavnici tri odborničke grupe iz trenutnog saziva i to: “Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka – Za našu decu” koja ima 30 odborničkih mandata, Socijalistička partija Srbije sa osam odbornika i Narodna stranka koja ima šest mandata.

Pravo da predloži člana ili zamenika člana u Izbornu komisiju pripala je i samostalnom odborniku Milošu Simiću iz stranke Savez 90/Zelenih Srbije.

Novi predsednik Izborne komisije je Živojin Marković, diplomirani pravnik a njegova zamenica Jasna Lazić Radosavljević, doskorašnja predsednica, takođe dipl.pravnik. Oboje su imenovani na predlog odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka – Za našu decu”.

Na predlog ove odborničke grupe imenovani su članovi: Miroslav Ivić i Goran Čeklanović, a za zamenike Jasmina Luković i Goran Patrujkić, svi iz Negotina.

Na predlog Socijalističke partija Srbije za članove Izborne komisije imenovane su: Zorica Milutinović i Danijela Stanković, a za zamenike članova Vesna Ivanović i Ružica Popović, sve iz Negotina.

Na predlog Narodne stranke članice Izborne komisije su: Slavica Janković i Dragana Pašić, a zamenik člana Dragana Marinović Simonović, dok je na predlog samostalnog odbornika strane Savez 90/Zelenih Srbije za zamenika člana imenovana i Daliborka Balčanović.

Ivan Veljković, master pravnik i sekretar Skupštine opštine Negotin ponovo je imenovan za sekretara Izborne komisije, a njegov zamenik je Predrag Stanić, diplomirani pravnik. Njih dvojica, u skladu sa Zakonom, nemaju prava odlučivanja u radu Izborne komisije, a imenuju se na predlog predsednika skupštine.