Naslovna Društvo Iz republičke tekuće budžetske rezerve lokalnim samoupravama 3,1 milijardi dinara: Zaječaru 100,...

Iz republičke tekuće budžetske rezerve lokalnim samoupravama 3,1 milijardi dinara: Zaječaru 100, Negotinu 20 miliona

380
0

Vlada Srbije donela je rešenje o dodeli 3,1 milijardi dinara lokalnim samoupravama iz tekuće budžetske rezerve „za izvršavanje obaveza budžeta lokalne vlasti”. Opštini Negotin dodeljeno je 20 miliona dinara.

Najviše sredstava iz tekuće budžetske rezerve „za izvršavanje obaveza budžeta lokalne vlasti”  a zbog “smenjenog obima prihoda budžeta lokalne vlasti i drugih razloga” biće usmerena u Beograd i Kragujevac po 300 miliona, zatim u Jagodinu 110 miliona, Zaječar 100 miliona, a po 80 miliona u Pančevo, Čačak i Novi Pazar.

Opštini Negotin Vlada Srbije je iz tekuće budžetske rezerve opredelila 20 miliona dinara. Od ostalih opština u ovom delu istočne Srbije, sredstva iz republičkog budžeta dobiće još i Kladovo, Majdanpek i Sokobanja po 10 miliona, kao i Boljevac pet miliona dinara.

U obrazloženju ovog rešenja, koje je objavljeno u 90. broju Službenog glasnika od 20. decembra, navodi se da se ono donosi iz razloga “koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti”.