Naslovna Društvo Iz Fonda za lokalne samouprave Negotinu oko 3,2 miliona dinara

Iz Fonda za lokalne samouprave Negotinu oko 3,2 miliona dinara

209
0

Podršku iz Fonda za lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za realizaciju projekata ove godine dobila je i opština Negotin.

Opštini Negotin odobrena su sredstva u visini od 3.143.450 dinara za projekat unapređenja rada lokalne poreske administracije. Projekat podrazumeva nabavku informacionog sistema za podršku administriranju  fiskalnih formi u Opštinskoj upravi.

U ovoj kategoriji, a reč je o projektima za nabavku savremenih informacionih tehnologija koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi, Ministarstvo je sa 48 miliona dinara podržalo 18 projekata lokalnih samouprava.

Najviše sredstava, čak 262 miliona dinara, opredeljeno je za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, kao i radove na komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti. U ovoj kategoriji podržana su 33 projekta.

Od opština u našem okruženju Ministarstvo je sa devet miliona dinara podržalo projekat rekonstrukciju zgrade u kojoj će biti smešten novi vrtić za decu u Boru, a sa tri miliona dinara adaptaciju bioskopske sale Kulturno obrazovnog centra opštine Boljevac.

Iz Fonda za lokalne samouprave sa više od 10 miliona dinara biti podržano osam lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija, pa je tako sa pola miliona dinara podržana organizacija 35. “Zlatne bućke Đerdapa” u Tekiji kod Kladova, a sa 1,6 miliona organizacija 57. Festivala kulture mladih Srbije.

Za sredstva iz ovog programa konkurisalo je 120 lokalnih samouprava koje su prijavile 171 projekat.

„Fond za lokalne samouprave smo ove godine uvećali 32 puta, tako da je 320 miliona dinara značajna podrška opštinama za sređivanje infrastrukture, povećanje efikasnosti samih uprava i bolje pružanje usluga građanima, ali i organizaciji kulturnih sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja za ove sredine“, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.