Naslovna Politika Izbori 2022. Ivica Dačić u Negotinu: Region Istok ostvario izvanredan rezultat

Ivica Dačić u Negotinu: Region Istok ostvario izvanredan rezultat

1250
0

Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije i Aleksandar Antić, potpredsednik SPS-a posetili su danas Negotin.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić posetio je opštinu Negotin u kojoj se glasanje na izborima za narodne poslanike ponavljaju na tri biračka mesta.

On je sa rukovodstvom i aktivistima Opštinskog odbora SPS-a Negotin sa Milanom Urukovićem na čelu održao sastanak na kojem je naglasio da će se u subotu 16. aprila staviti tačka na ponovljeno glasanje na 54 biračka mesta za parlament Srbije  i na određenom broju biračkih mesta za predsedničke izbore.

„Mi smo ostvarili svoje ciljeve od pre izbora. Prvo, ogroman procenat naših birača je glasao za predsednika Vučića, na predsedničkim izborima, na nivou Srbije je to više od 400 hiljada i time smo dali veliki doprinos njegovoj pobedi u prvom izbornom krugu što nam je naravno i bio cilj jer je on i naš predsednički kandidat. Sa druge strane i naša lista je ostvarila značajan rezultat, osvojili smo jedan procenat više nego na prošlim parlamentarnim izborima. Mi smo veoma zadovoljni rezultatima u regionu Istok. Borski, Zaječarski i Braničevski okrug imaju izvanredan rezultat i ja posebno čestitam Negotinu i pozivam ih da se ne opuštaju i da tu borbu do kraja izguramo i da se u subotu ponovo mobilišu naši glasači“, istakao je Dačić.

Lider socijalista je pozvao članove, simpatizere i građane da na ponovljenim izborima za narodne poslanike glasaju za listu Socijalističke partije Srbije, a na ponovljenim predsedničkim za Aleksandra Vučića.

“Mi smo zadovoljni rezultatom, ali mislimo da tu još ima potencijala da se tu ostvari još bolji rezultat. Ono što je za sada bitno je da ću ja uskoro zakazati redovni kongres Socijalističke partije Srbije, na jesen ili do kraja godine u svakom slučaju i da tome predstoje izbori u partijskim organizacijama, jačanje naših partijskih organizacija da iskoristimo ovu jednu novu energiju koja je bila na ovim izborima i da reformišemo partiju, to su koraci za budućnost”, dodao je Dačić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije je istakao da je spreman da nakon završetka izbornog procesa razgovara o nastavku saradnje sa Srpskom naprednom strankom na svim nivoima.

“Mi smo pre izbora postigli dogovor da imamo zajedničkog predsedničkog kandidata, a da ćemo morati da imamo svoje odvojene liste i kampanje. Ponosni smo na sve ono što smo dobro uradili i očekujemo da se ta saradnja nastavi i u narednom periodu, tako da nemamo mi razloga  zašto bismo prekidali tu saradnju”, rekao je Ivica Dačić u Negotinu.

Sastanku negotinskih socijalista sa predsednikom stranke prisustvovao je i Aleksandar Antić, potpredsednik Socijalističke partije Srbije, Nikola Šainović i Branislav Mitrović, koordinatori socijalista za Borski okrug, kao i Nikola Nedeljković, šef kabineta predsednika Narodne skupštine.