Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Ivica Dačić: Negotin pokazna vežba pred izbore u aprilu

Ivica Dačić: Negotin pokazna vežba pred izbore u aprilu

2408
0

Negotin je danas posetio Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine i prvi čovek Socijalističke partije Srbije.

Ivica Dačić, lider socijalista i predsednik Narodne skupštine Srbije podsetio je u Negotinu da su izbori u ovoj opštini pokazna vežba i uvertira pred predsedničke, izbore za skupštinu grada Beograda i najverovatnije vanredne parlamentarne izbore u aprilu naredne godine.

“Ja ne sumnjam da ćete pobediti, samo ne znam sa koliko ćete procenata biti zadovoljni”, rekao je Dačić i dodao: “Ne plašimo se mišljenja naroda, naprotiv, idemo u narod i tražimo njegovo mišljenje, pa makar to bile i kritike, i to je legitimno, ali tražimo i podršku za neki sledeći period kako bi mogli da što više uradimo ovde, u ovom regionu. Geografski gledano, ovaj region, za republiku, ima veliku stratešku važnost. Srbija mora da čuva ovaj region od odliva stanovnika, moraju da se ovde stvore potrebni uslovi da ljudi  mogu da žive, da rade, da imaju puteve i da se ovaj kraj razvije.”

Dačić je istakao da se nije mešao u koalicioni dogovor negotinskih naprednjaka i socijalista jer “ako imaju dobre odnose i smatraju da je to u redu” onda su tu odluku podržali i on i Aleksandar Vučić, zaželevši im pobedu na izborima.

“Ovo je kraj gde je SPS uvek pobeđivao. Želim vam pobedu Srbije i siguran sam da ćemo imati dobar rezultat”, rekao je u Negotinu Ivica Dačić.

Milan Uruković, predsednik negotinskih socijalista i aktuelni predsednik Skupštine opštine Negotin podsetio je da su socijalisti dok su bili na vlasti 2010. godine i 2012. kada su vršili osnovne funkcije vlasti u opštini Negotin započeli brojne investicije, kompletnu rekonstrukciju Zelene pijace, dva mosta na Timoku, investicije po selima, a da su ulaganja nastavili i naprednjaci sa kojima su u koaliciji od 2017.

“Prva ozbiljna ulaganja u sela, rekao je to i Vladimir Veličković, ali i zamenik predsednika Bogdan Gugić započeta su dok sam ja bio predsednik opštine, a to je nastavio i Vladimir Veličković. Iz tog razloga mi njega podržavamo kao kandidata za predsednika opštine i kao prvog na listi. Pozivam sve prisutne da izađu na izbore i glasaju za listu “Aleksandar Vučić – Za našu decu – Ivica Dačić”. Nadam se da će poseta našeg predsednika, Ivice Dačića doprineti boljem izbornom rezultatu u šta i ne sumnjam jer očekujem ubedljivu pobedu naše izborne liste u opštini Negotin”, rekao je mr Milan Uruković, predsednik Opštinskog odbora SPS Negotin.

Pored članova i aktivista iz redova ovdašnjih socijalista i naprednjaka, u Negotinu su boravili i visoki funkcioneri SPS-a: Vladan Zagrađanin i Đorđe Čabarkapa, predsednik i potpredsednik  Izvršnog odbora, Novica Tončev, potpredsednik SPS-a i aktuelni ministar bez portfelja zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, Nikola Šainović, član Glavnog odbora i Uglješa Marković, predsednik Socijalističke omladine.

Prisutnima se obratio i Vladimir Veličković, poverenik negotinske Srpske napredne stranke i predsednik opštine Negotin.

 “Ja mogu samo da kažem da ovo što smo do sada napravili možemo još da unapredimo ako i dalje ostanemo jedinstveni i još ubedljivije pokažemo da ovaj kraj naše zemlje traži i treba pomoć kako bi ljudi ostali ovde, kako bi svoje porodice osnovali ovde, ali nam zato treba jedinstvo”, rekao je Veličković.

On je dodao i da su rezultati rada ove koalicije “već vidljivi u celoj zemlji”, ali i pozvao građane da im daju podršku na lokalnim izborima.

“Očekujem da narednim projektima boljitak osete svi naši građani. Samo ću reći, 17. oktobra želim da pokažemo da smo jedinstveni i da želimo da ovaj kraj Srbije približimo i Beogradu i ostatku naše zemlje”, dodao je Veličković.