Naslovna Društvo COVID-19 Istorijski arhiv darivao knjige Negotincima

Istorijski arhiv darivao knjige Negotincima

406
0

Želeći da starijim sugrađanima i onima koji su u kućnoj izolaciji ispune slobodno vreme, Istorijski arhiv u Negotinu i darivao im je knjige.

Crvenom krstu u Negotinu Istorijski arhiv ustupio je 40 knjiga. Reč je o izdanjima: “Negotin i Krajina od 1859. do 1940.” dr Tihomira Stanojevića, „Negotin i Кrajina od 1944 do 1965. godine”, autora Božidara Blagojevića, “Ratna spomenica – Nato agresija – Negotin i Krajina 20 godina kasnije 1999-2019.” Nikole Plavšića i Dragoljuba Filipovića, kao i 20. broj časopisa “Baštinik”.

“Ukoliko naš mali doprinos, da knjigom olakšamo našim sugrađanima ovo teško vreme globalne pandemije korona virusa, naiđe na veći odjek, mi ćemo novom količinom knjiga ponovo izaći u susret ne samo našim starijim građanima već i svim poštovaocima pisane reči na teritoriji naše opštine”, ističe Nenad Vojinović, direktor Istorijskog arhiva u Negotinu, institucije kulture koja se bavi zaštitom arhivske građe i registraturskog materijala, prikuplja, čuva, štiti, sređuje i obrađuje arhivsku građu na teritoriji Negotina, Кladova, Majdanpeka i Bora.