Naslovna Društvo Isplata redovnih i privremenih novčanih naknada

Isplata redovnih i privremenih novčanih naknada

330
0

Nacionalna služba za zapošljavanje počela je isplatu oktobarskih prinadležnosti za nezaposlene koji su ostvarili uslov za primanje redovne ili privremene novčane naknade.

U Poštanskoj štedionici danas je počela isplata redovnih novčanih naknada za oktobar. Na nju imaju pravo imaju osobe koje su bile obavezno osigurane za slučaj nezaposlenosti najmanje 12 meseci neprekidno ili 12 meseci sa prekidima u poslednjih 18 meseci, nezaposleni nakon prestanka obavljanja probnog rada, privremenih i povremenih poslova, prestanka radnog odnosa na određeno vreme, prestanka radnog odnosa zbog prestanka rada poslodavca, u slučaju stečaja i likvidacije.

Pravo na redovnu novčanu naknadu imaju i nezaposleni kojima je radni odnos prestao zbog tehnološkog viška ili zbog toga što ne ostvaruju rezultate rada, onima kojima je prestala funkcija na koju su izabrani, imenovani ili postavljeni, kao i osobe koje ovu naknadu ostvaruju po osnovu prenosa osnivačkih prava.

Privremena novčana naknada za osobe koje žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije biće  isplaćena u sredu 24. novembra, takođe za oktobar.