Naslovna Društvo Isplata naknada za nezaposlene za novembar

Isplata naknada za nezaposlene za novembar

719
0

Nacionalna služba za zapošljavanje 22. decembra počela je isplatu redovnih novčanih naknada za novembar 2020.

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da će redovnu novčanu naknadu za nezaposlene koji ispunjavaju kriterijume isplaćivati počev od danas, 22. decembra, a da će privremenu novčanu naknadu za novembar 2020. osobama koje žive na i izvan teritorije AP Кosova i Metohije, isplatiti u sredu 23. decembra.

Redovna novčana naknada nezaposlenima za 2020. isplaćuje se na tekuće račune u Poštanskoj štedionici, a pravo na nju imaju osobe koje su bile obavezno osigurane za slučaj nezaposlenosti najmanje 12 meseci neprekidno ili 12 meseci sa prekidima u poslednjih 18 meseci. Neprekidnim osiguranjem smatra se i prekid osiguranja kraći od 30 dana.

Ovu naknadu mogu da dobiju i nezaposleni nakon prestanka obavljanja probnog rada, privremenih i povremenih poslova, prestanka radnog odnosa na određeno vreme, prestanka radnog odnosa zbog prestanka rada poslodavca (u slučaju stečaja i likvidacije), kod otkaza od strane poslodavca iz dva razloga – tehnološkog viška i zbog toga što zaposleni ne ostvaruje rezultate rada, odnosno nema potrebna znanja i sposobnosti za obavljanje poslova na kojima radi, a ostvaruje se i po osnovu prestanka funkcije (izabrana, imenovana i postavljena lica), kao i po osnovu prenosa osnivačkih prava, odnosno prava člana privrednog društva.

U opštini Negotin, inače, u novembru su 72 korisnika ostvarila pravo na redovnu novčanu naknadu, a 23 na privremenu.