Naslovna Društvo COVID-19 Interno odeljenje negotinske bolnice izlazi iz kovid režima

Interno odeljenje negotinske bolnice izlazi iz kovid režima

570
0

U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Negotin zabeležen je manji broj obolelih. Za dva dana od 90 testiranih, pozitivnih je šest.

Virus korona potvrđen je kod šestoro Negotinaca, tri muškarca i tri žene od 62 do 85 godina starosti od testiranih 90. Sa novih šest slučajeva broj aktivno pozitivnih trenutno iznosi 137.

Nažalost, bitku sa virusnom infekcijom je u tom periodu izgubio jedan pacijent, a u bolnici se od upale pluća trenutno leči 21 kovid pozitivan bolesnik, od kojih je njih 19 na kiseoniku. Dva pacijenta su, zbog teže kliničke slike, upućena na dalje lečenje u kruševačku kovid bolnicu.

Kako su saopštili iz Zdravstvenog centra Negotin sedam osoba je primljeno na lečenje u poslednja dva dana, a osam ih je završilo sa lečenjem i otpušteno je kući. Zbog smanjenog broja obolelih Interno odeljenje negotinske bolnice izlazi iz kovid režima, pa će primati samo internističke pacijente.

U sredu i četvrtak lekari su u kovid ambulanti ovdašnjeg Doma zdravlja imali takođe manji broj pregleda, 28 od kojih 19 prvih i devet kontrolnih.