Naslovna Društvo COVID-19 Intenzivnija dezinfekcija stambenih zgrada i u Negotinu

Intenzivnija dezinfekcija stambenih zgrada i u Negotinu

799
0

U Negotinu je u pojedinim stambenimn zgradama počela pojačana dezinfekcija ulaza, hodnika, stepeništa…

Dezinfekcija svih zajedničkih stambenih površina; Foto: Zoran Jovanović

U pojedinim stambenim zgradama u Negotinu kao jedan od načina u borbi protiv korona virusa počela je detaljna dezinfekcija. Kako saznajemo od Zorana Jovanovića, profesionalnog upravnika redovno se održava zajednički prostor u stambenim zgradama, od ulaznih vrata, preko stepeništa, hodnika…

“Praksa je i pre pojave korone bila da se jednom nedeljno radi mokro i suvo čišćenje zgrade, a sad prema preporuci Zavoda za javno zdravlje u naših 16 stambenih zgrada, sredstvom na bazi hlora vrši se dezinfekcija podnih površina i to dva puta nedeljno, a u isto vreme se i čisti zgrada. Dvaput mesečno se vrši i dezinfekcija rukohvata, prekidača i drugih elemenata u zgradi, stakla, liftova, sredstvom na bazi alkohola”, navodi Zoran Jovanović, profesionalni upravnik.

Dezinfekcija svih zajedničkih stambenih površina; Foto: Zoran Jovanović

O svim zgradama na području negotinske opštine brinu tri profesionalna upravnika, a u mnogim zgradama je funkciju upravnika preuzeo neko od stanara. Njihov posao je i inače da zgrade, između ostalog, budu čiste i dezinfikovane.

“Mi i inače svakodnevno u našim zgradama čistimo sredstvima za dezinfekciju. Naše radnice dvaput nedeljno definfikuju ulazna vrata, stepenište, gelendere, podove u 38 stambenih zgrada”, kaže Darko Stanojević, profesionalni upravnik.

Poslove čišćenja, suvog i mokrog, u mnogim zgradama po ustaljenom rasporedu vrši i Javno komunalno preduzeće “Badnjevo”.

Njihove ekipe su nedavno, pre snega, po naredbi Štaba za vanredne situacije, počele i dezinfekciju javnog prostora, pranjem ulica vodom sa pojačanom koncentracijom hlora.