Naslovna Društvo Intenzivirane aktivnosti na uspostavljanju Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo“

Intenzivirane aktivnosti na uspostavljanju Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo“

117
0

Aktivnosti na uspostavljanju Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo“ se odvijaju planiranom dinamikom, saopštili su u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije (RARIS).

U RARIS-u podsećaju da je nedavno Ministarstvo životne sredine dalo saglasnost na Izveštaj o Strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu Regionalnog plana upravljanja otpadom za gradove Zaječar i Bor i opštine Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac i Boljevac, te da je najavljeno i da će resorno ministarstvo do kraja meseca dati i saglasnost na Regionalni plan upravljanja otpadom.

„Grad Zaječar i lokalne samouprave koji su partneri na projektu privode kraju proces zajedničke javne nabavke konsultantskih usluga za javno-privatno partnerstvo u procesu odabira privatnog partnera – operatera budućeg Regionalnog centra za upravljanje otpadom“, navode u  Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije.

Potpisivanje ugovora očekuje se do kraja meseca, a uskoro bi trebalo da bude održan i sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između grada Zaječara i Bora, kao i opština: Negotin, Majdanpek, Kladovo, Knjaževac i Boljevac.

Na ovom sastanku bi trebalo da budu dogovoreni naredni koraci u ovom važnom regionalnom projektu, koji će, očekuje se, „značajno doprineti rešavanju problema upravljanja komunalnim otpadom u našem regionu, u skladu sa zakonskom regulativom Republike Srbije i EU“.