Naslovna Društvo Informatika na ispitu – samo sedam takmičara u Negotinu

Informatika na ispitu – samo sedam takmičara u Negotinu

265
0

Opštinsko takmičenje iz informatike, koje je održano u nedelju 25. februara u OŠ „Vera Radosavljević“, okupilo je samo sedam  učenika od petog do osmog razreda iz tri gradske škole.

U kategoriji žaka petog razreda u rešavanju zadataka nadmetala su se trojica učenika. Najviše poena imao je Filip Vatović iz škole domaćina, a dobar plasman ostvarili su i Milan Gicić i Jovan Jovanović, takođe učenici OŠ „Vera Radosavljević“.

U kategoriji učenika šestog razreda takmičio se samo Aleksa Paunović iz OŠ „Branko Radičević“, a isto je bilo i u kategoriji sedmaka, pa je zadatke rešavao samo Veljko Lautarević, iz OŠ „Vuk Karadžić“.

I osmaci nisu pokazali interesovanje za ovo takmičenje, pa su  svoje znanje vagali  samo Viktor Davidović iz OŠ “Vuk Karadžić“ koji je bio uspešniji od Miloša Tomića iz OŠ “Branko Radičević“.

Takmičare su za opštinsko nadmetanje u informatici pripremali nastavnici informatike Dejan Dobrić i Miloš Jotić.

Po rečima Svetislava Trnkića, direktora Osnovne škole “Vera Radosavljević“, domaćina ovog takmičenja, konačni spisak učesnika na okružnom takmičenju, koje će biti održano 18. marta u OŠ “Vuk Karadžić“ u Negotinu, biće objavljen ovih dana.