Naslovna Kultura „Industrija sreće“ u negotinskoj biblioteci

„Industrija sreće“ u negotinskoj biblioteci

139
0

U okviru promotivne akcije “Knjiga nedelje“  Izdavačkog preduzeća „Clio“ i Narodne biblioteke “Dositej Novaković” u Negotinu do 22.aprila na odeljenju za odrasle biće izložena knjiga Vilijama Dejvisa “Industrija sreće”.

Osmi u nizu naslova u okviru akcije „Knjiga nedelje“ Narodne biblioteke i IP „Clio“ je „Industrija sreće“ Vilijama Dejvisa. Ova knjiga govori o pojmu sreće, kroz raznolike forme, za koji autor tvrdi da je „kao pojava koja se može izmeriti, uočiti, poboljšati, sada prodrla u tvrđavu globalnog ekonomskog upravljanja”.

Zašto je sreća postala važan faktor i za budućnost uspešnog kapitalizma, zašto je empatija važna i u kakvoj je vezi Fejsbuk sa srećom saznaćete u ovoj knjizi Vilijama Dejvisa.

Prošle nedelje čitaoci su bili u prilici da pročitaju roman “Izabel” Feriduna Zaimoglua o mladoj glumici koja glumi kada joj se pruži prilika i koja je odlučila da promeni način života, kada sreće traumatizovanog Markusa, povratnika iz sukoba na Kosovu, gde je bio u vojnoj misiji.

Nakon “Industrije sreće” pred čitaocima su memoari Ernst Pavela “Život u mračnim vremenima”. Pavel se seća, dok se bori sa rakom pluća, svog detinjstva kada je sa roditeljima, bežeći od nacista iz Berlina došao u Beograd, postao deo jugoslovenskog ilegalnog pokreta i, na kraju, emigrirao u Sjedinjene Države, gde se prijavio u vojsku kako bi se borio protiv fašizma.

U okviru akcije “Knjiga nedelje” čitaocima se nedeljno predstavlja po jedan naslov, a onaj koji bude izabran ostaviće pismenu, usmenu, audio ili video izjavu o pročitanoj knjizi, koja će biti objavljena i tu knjigu dobiti na poklon.