Naslovna Sport In memoriam: Miladin Marković Mare (1952 – 2021)

In memoriam: Miladin Marković Mare (1952 – 2021)

4091
1

Miladin Marković Mare, dugogodišnji fudbalski trener i jedan iz plejade „Partizanove“ škole fudbala tragično je preminuo u 69. godini.

Miladin Marković, dugogodišnji sportski radnik, bio je jedan od najboljih fudbalskih trenera sa ovih prostora.  Iako je u mladosti bio aktivan odbojkaš, član Odbojkaškog kluba „Hajduk Veljko“ u čijoj je prvoj postavi igrao više godina, fudbal mu je bio velika ljubav.

Završio je Višu trenersku školu, a staž je odradio 1984. godine u „Partizanu“ kod Miloša Milutinovića i Nenada Bjekovića.

Po povratku u zavičaj karijeru sportskog radnika počeo je u negotinskom FK „Kombinat“. Tokom svoje dugogodišnje karijere bio je trener i negotinskog FK „Polet“, selekcije omladinaca FK „Hemičar“ sa kojima je postigao i više nego dobre rezultate stvorivši solidnu bazu za prve timove ovdašnjih sportskih kolektiva.

U Frankfurtu je trenirao klub naših radnika, FK „Tempo“ a od 1999. do 2001. i prvi tim „Hajduk Veljka“.

„Za vreme dok ih je trenirao Miladin Marković Mare, „Hajduk Veljko“ je igrao najlepši i najefikasniji fudbal. Voleo je da kombinuje iskusne i mlađe igrače, da onima koji su snažni i koji mogu da trče prisjedini one starije da iskustveno realizuju njegove ideje kao trenera. Bio je to toliko dobar i neverovatan fudbal“, kaže Slobodan Cvetković, dugogodišnji sportski novinar koji o FK „Hajduk Veljko“ priprema monografiju.

Miladin Marković tragično je nastradao u petak, 2. aprila u Samarinovcu kada je propao kroz limeni poklopac 12 metara dubokog i neobezbeđenog seoskog bunara. Sahranjen je na groblju u Samarinovcu 5. aprila.

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.