Naslovna Društvo In memoriam: Ljubomir Gušatović (1951 – 2021)

In memoriam: Ljubomir Gušatović (1951 – 2021)

1575
0

Posle duže i teške bolesti u Danskoj je preminuo Ljubomir Gušatović, predsednik Udruženja dansko-srpskog prijateljstva „Timok 98“ iz Hileroda, dobrotvor, osnivač Sabora dijaspore u Ljubičevcu kod Kladova.

Ljubomir Gušatović, predsednik Udruženja dansko-srpskog prijateljstva „Timok 98“ iz Hileroda, osnivač je brojnih manifestacija u zavičaju, od kojih je najdugovečniji Sabor dijaspore u Ljubičevcu koji je skoro tri decenije okupljao čuvare narodne tradicije iz Srbije, Rumunije i Bugarske, ali i brojne naše zemljake na privremenom radu širom Evrope i sveta.

Ovaj humanitarac i dobrotvor bio je inicijator i realizator brojnih humanitarnih akcija kojima je zajedno sa članovima Udruženja “Timok 98” pružao nesebičnu pomoć svim nevoljnicima, ali i pomagao brojne kolektive.

Bio je i prvi predsednik Kancelarije za dijasporu koja je 2008. godine otvorena u Kladovu. Poslednjih godina bio je i odbornik Skupštine opštine Kladovo, a obavljao je i funkciju predsednika Saveta mesne zajednice u rodnom Ljubičevcu.

Preminuo je u Hilerodu posle duge i teške bolesti u 70. godini. Datum i vreme sahrane biće naknadno saopšteni.