Naslovna Društvo In memoriam: Dr Vojislav Magdić (1963 – 2021)

In memoriam: Dr Vojislav Magdić (1963 – 2021)

13640
0

Dr Vojislav Magdić, specijalista  anesteziologije i reanimacije u Zdravstvenom centru u Negotinu tragično nas je napustio u svojoj 58. godini.

Doktor Vojislav Magdić, rođen 16.07.1963. u Negotinu osnovnu školu je završio u Kobišnici, a gimnaziju u rodnom gradu. Studije medicine upisao je školske 1983/1984. na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu na kojem je 1996. stekao zvanje doktora medicine.

Radnu karijeru započeo je 1997. u Zdravstvenom centru u Negotinu radeći u Službi hitne medicinske pomoći do specijalizacije na koju je upućen aprila 2001.

Septembra 2005. godine na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu dr Magdić stiče zvanje specijaliste anesteziologije sa reanimatologijom, a 2011. je upisao i doktorske studije na Odseku kliničke medicine na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Dr Vojislav Magdić ceo svoj radni vek proveo je u Zdravstvenom centru Negotin radeći odgovorno svoj posao i maksimalno se posvećujući svakom pacijentu.

Svoju požrtvovanost pokazao je i prilikom izbijanja epidemije korona virusa ne samo u ustanovi u kojoj je zaposlen, već i prilikom angažovanja u КBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu gde je u dva navrata pomagao kolegama u zbrinjavanju najtežih pacijenata.

„Iza doktora Magdića ostaće neizbrisiv trag u ustanovi u kojoj je radio jer vrednost svakog od nas meri se brojem srca koje je dodirnuo, a veliki doktor i još veći čovek i prijatelj dodirnuo je srca svih nas koji smo ga poznavali“, navode njegove kolege.