Naslovna Društvo In memoriam: Dr Dušan Furnigić (1962 – 2022)

In memoriam: Dr Dušan Furnigić (1962 – 2022)

9181
0

U Kladovu je jutros u 60. godini preminuo Dušan Furnigić, specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije, odbornik u Skupštini opštine Negotin i potpredsednik OO SPS Negotin.

Dušan Furnigić, osnovnu školu završio je u Кobišnici, Gimnaziju „Predrag Кostić“ u Negotinu, a Medicinski fakultet u Кrajovi, Rumunija 1989. godine. Specijalizaciju ortopedske hirurgije i traumatologije završio je u Nišu 2000. godine.

Radni odnos zasnovao je 1990. godine u Zdravstvenom centru u Negotinu, najpre kao lekar opšte medicine u Zdravstvenoj stanici u Jabukovcu. Od 1992. godine učestvovao je u osnivanju Hitne službe pri Zdravstvenom centru u Negotinu, od oktobra 1994. godine radio je u Službi ortopedije u bolnici u Negotinu.

Od 2007. do 2013. godine bio je član prvostepene Lekarske komisije zdravstvenog fonda Bor.

Pored lekarskih obaveza bio je angažovan i u brojnim društvenim aktivnostima. Od 2007. do 2013. godini obavljao je funkciju predsednika Lovačkog društva „Hajduk Veljko“ u Negotinu. U istom periodu bio je i prvi čovek Odbojkaškog kluba „Hajduk Veljko“, a klub je u vreme njegovog vođstva zabeležio neke od najvećih uspeha u svojoj istoriji.

Bio je član Socijalističke partije Srbije od osnivanja, aktuelni potpredsednik opštinskog odbora i kandidat ove stranke za narodnog poslanika na izborima 2020. Bio je i član Opštinskog odbora Negotin u više mandata, a u više navrata, pa i u aktuelnom sazivu i odbornik u Skupštini opštine Negotin.

Dušan Furnigić biće sahranjen na groblju u Srbovu u četvrtak, 6. oktobra u 13 časova.