Naslovna Politika Imenovana negotinska Izborna komisija u stalnom sastavu: Pet članova iz SNS i...

Imenovana negotinska Izborna komisija u stalnom sastavu: Pet članova iz SNS i po tri iz SPS i DS

777
0

Negotinski odbornici su nedavno usvojili rešenje o imenovanju Izborne komisije opštine Negotin u stalnom sastavu. Komisiju čine predsednik i deset članova, ali i isto toliko zamenika.

Borika Gudžuganović, diplomirani pravnik predsednik je Izborne komisije opštine Negotin, a Jasna Lazić – Radosavljević, takođe diplomirani pravnik, zamenik predsednika na predlog odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka“.

Srazmerno broju odbornika, a s obzirom na činjenicu da nijedna politička stranka ili stranačka koalicija ne može imati više od polovine članova u stalnom sastavu, određeno je da Izborna komisija u stalnom sastavu ima pet članova koje predlaže odbornička grupa „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka“, i po tri na predlog odborničkih grupa Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke.

Tako su za članove Izborne komisije u stalnom sastavu, na predlog naprednjaka, imenovani: Miroslav Ivić, Marijana Floričelović, Miroslav Jovanović i Tanja Đorđević, svi iz Negotina, a za njihove zamenike: Ivana Rajković, Jovana Radivojević, Danijela Sladojević i Smiljana Balanesković.

Na predlog odborničke grupe Socijalistička partija Srbije za članove Izborne komisije imenovani su: Zorica Milutinović iz Negotina, Velimir Jonović iz Samarinovca i Vojislav Janucić iz Veljkova, dok su zamenici članova: Ljubiša Dobrić iz Dušanovca, Ružica Popović iz Negotina i Borislav Stanković iz Čubre.

Odbornička grupa Demokratska stranka predložila je za članove Izborne komisije u stalnom sastavu: Đorđa Prnića i Miroslava Popovića, obojicu iz Negotina, kao i Tiću Nikolića iz Jasenice. Zamenici članova su: Toplica Ducić, Dragan Todosijević i Ljubiša Đorđević, svi iz Negotina.

Inače, sekretar Izborne komisije je Zorica Mijušković, a njen zamenik  Mirjana Dojčinović.