Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Imenovana Izborna komisija opštine Negotin u stalnom sastavu

Imenovana Izborna komisija opštine Negotin u stalnom sastavu

1792
0

Odbornici Skupštine opštine Negotin usvojili su nedavno rešenje o imenovanju Izborne komisije opštine Negotin u stalnom sastavu. Komisiju čine predsednik i deset članova i isto toliko zamenika.

Izborna komisija, srazmerno broju odbornika, budući da nijedna politička stranka ili stranačka koalicija ne može imati više od polovine članova u stalnom sastavu, pet članova i pet zamenika ima na predlog odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka“, a po tri na predlog odborničkih grupa Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke.

Predsednik Izborne komisije opštine Negotin je Jasna Lazić Radosavljević, a zamenik predsednika Borika Gudžuganović, obe diplomirani pravnici i obe imenovane na predlog odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka“.

Članovi Izborne komisije u stalnom sastavu, na predlog SNS su: Negotinci Miroslav Ivić, Živojin Marković, Marijana Floričelović i Goran Čeklanović, a zamenici: Jasmina Luković, Sanela Đoković, Goran Avramović, svi iz Negotina, kao i Goran Patrujkić iz Karbulova.

Na predlog odborničke grupe Socijalističke partije Srbije članovi Izborne komisije su: Zorica Milutinović iz Negotina, Velimir Jonović iz Samarinovca i Vojislav Janucić iz Veljkova, dok su zamenici članova: Srdan Marković i Ružica Popović iz Negotina, kao i Borislav Stanković iz Čubre.

Iz redova odborničke grupe Demokratske stranke za članove Izborne komisije u stalnom sastavu ponovo su imenovani: Đorđe Prnić i Miroslav Popović iz Negotina, kao i Tića Nikolić iz Jasenice, a za zamenike Toplica Ducić, Dragan Todosijević i Ljubiša Đorđević, svi iz Negotina.

U odnosu na prethodnu Komisiju zamenjeni su predsednik i njegov zamenik, kao i pojedini članovi i njihovi zamenici iz redova naprednjaka i socijalista, dok je sastav Izborne komisije na predlog demokrata ostao isti.

Odbornici su za sekretara Izborne komisije imenovali Ivana Veljkovića, master pravnika, a Snežanu Milutinović, diplomiranog pravnika za njegovog zamenika, s obzirom da su Zorica Mijušković i Mirjana Dojčinović koje su prethodno obavljale ove dužnosti početkom jula podnele ostavke na ove funkcije.