Naslovna Projekti Negotin - prestonica istoka Ilija Carski pobednik brdskih trka „Nagrada Negotina 2022“ : Negotincima druga nagrada...

Ilija Carski pobednik brdskih trka „Nagrada Negotina 2022“ : Negotincima druga nagrada u plasmanu timova

1809
0

Četvrta trka Nacionalog šampionata Srbije i Otvorenog prvenstva Srbije pod nazivom „Nagrada Negotina 2022“ vozila se na stazi kod Manastira Bukovo.

Momir Subotić, Ilija Carski i Ivan Ivanov

Ilija Carski iz bugarskog ASK “Avtokar rejli servis” sa svojim micubišiji lanserom devete generacije, pobednik je Otvorenog prvenstva Srbije na brdskim trkama “Nagrada Negotina 2022” . Drugo mesto u ukupnom plasmanu pripalo je Momiru Subotiću iz ASK “Herc” iz Čačka u pežou 206, a treće Bugarinu Ivanu Ivanovu iz ASK “Jiko motorsport”, koji je vozio audi S2.

“Moram da pohvalim organizaciju ovih trka u Negotinu. Sve je bilo besprekorno, dobri prijatelji, dobra atmosfera i mnogo sam srećan što sam prvi. Bilo je mnogo brzih trkača, dobrih takmičara i meni je zadovoljstvo što sam bio danas ovde. Doći ću i sledeće godine ”, kaže Ilija Carski.

Na pobedničkom postolju u 11. klasi našli su se, takođe, Carski na prvom, Subotić na drugom a Ivanov na trećem mestu.

Dragan Balačikić, Krum Krumov i Dejan Manasijev

U osmoj klasi, Bugarin Krum Krumov koji vozi za zaječarski ASU “As” osvojio je prvo mesto. Dragan Giga Balačikić iz ASK “Hajduk Veljko” sa svojom hondom civik bio je drugi, a Dejan Manasijev iz Severne Makedonije treći.

“Završio sam u klasi kao drugi. Krumov je realno bio dosta brži od mene. Što se mene tiče, u generalnom plasmanu završio sam kao deveti ukupno, a na Šampionatu Srbije sam četvrti što je dobar uspeh. Uvek može da bude bolje, ali sam zadovoljan”, kaže Dragan Balačikić.

U sedmoj klasi prvo mesto osvojio je Borko Simović iz ASU “Avako rejli tim”  iz Valjeva, drugi je Života Milić iz ASU “As” a treći Miroslav Branković, takođe iz valjevskog tima.

U šestoj klasi Cvetan Mikov i Martin Petkov iz AMK Botevgrad u Bugarskoj osvojili su prvo i drugo mesto, dok je treće pripalo Negotincu Vladimiru Đuriću, koji je bio i prvi u klasi na Šampionatu Srbije.

Igor Morarević iz negotinskog ASK “Hajduk Veljko” u ovoj klasi bio je šesti, a na Nacionalom šampionatu Srbije treći.

U petoj klasi Miloš Spasojević iz ASU “Pobednik” iz Beograda je osvojio prvo mesto, a Zoran Milisavljević iz ASU “Avako rejli tim”  iz Valjeva drugo. U četvrtoj je prvoplasirani Dragan Lukić iz ASU “As”, drugi je Dejan Vukić iz ASK “Akademac rejsing tim”, a treći Dejan Ilić iz ASU “As”  iz Zaječara.

Negotinac Ivan Stanojević, prvi je u trećoj klasi i na Otvorenom prvenstvu i na šampionatu Srbije, a bio je jedini u ovoj kategoriji.

Miloš Mirković iz AMSK “KV Rejsing tim” iz Kraljeva prvi je u drugoj klasi. Drugo mesto pripalo je Petru Jovanoviću iz AKS Topola, a treće Dušanu Jankoviću, takođe iz kraljevačkog tima.

Mateja Nikolić, Marko Mitić i Filip Zvezdić

U prvoj klasi, popularnoj Mali N, dominirao je Negotinac Marko Mitić Roce koji je osvojio prvo mesto. Drugi je Mateja Nikolić iz ASU “As” Zaječar koji je pobednik i juniorskog prvenstva, a treći Filip Zvezdić, takođe iz zaječarskog tima. Mitić je prvi u klasi i na Šampionatu Srbije.

“Odlično je bilo. Domaći teren, malo sa trenirao više nego ostali i naravno sam bio ubedljivo prvi. Staza je bila malo klizava, kako meni, tako i ostalima. Ovo mi je bila treća pobeda na brdskim trkama za ovu godinu, ima još trka ali trudiću se da ostanem prvi do kraja. Očekuju nas trke u Divčibarama, pa Miroč, Sopot, Avala, ali trudiću se da budem u top formi”, rekao nam je Marko Mitić.

U plasmanu klubova Negotincima i Zaječarcima isti broj bodova

U plasmanu klubova Zaječarci su prvi sa 68, a Negotinci drugi sa istim brojem bodova. Treće mesto pripalo je AMSK “KV Rejsing tim” iz Kraljeva sa 52 boda.

“Mogu reći da smo svi mi generalno zadovoljni, a posebno mi iz Negotina s obzirom da smo zauzeli drugo mesto u plasmanu klubova, ali delimo isti broj bodova sa prvoplasiranim ASU “As”, samo što su oni u generalnom plasmanu malo bolji od nas. To je po meni odličan uspeh”, kaže Balačikić, inače direktor ASK “Hajduk Veljko“.

Organizator  “Nagrade Negotina 2022” je Automobilski sportski klub „Gaga Avala racing team“ iz Beograda, suorganizator je Automobilsko sportsko udruženje „AS“ iz Zaječara, dok je pokrovitelj opština Negotin.

Vozile su se dve trke na stazi kraj Manastira Bukovo, dužine 2.650 metara. Visinska razlika iznosila je 145 metara, a minimalna širina staze 5,8 metara. Učestvovala su 43 vozača iz Srbije, Bugarske i Severne Makedonije. Trka se bodovala i za Otvoreno prvenstvo i za Nacionalni šampionat Srbije.

“Sa pozicije takmičara bilo je dosta dobro, a sa pozicije organizatora još bolje s obzirom da smo imali kratak rok za pripremu takmičenja sve službe opštine Negotin su se kvalitetno, dobro i od srca stavili na raspolaganje i svi zajedno smo uradili jednu lepu, dobru priču. Imamo 10 stranaca što se retko kad dešava na brdskim trkama. Negotin ima odlične predispozicije za razvoj automobilizma i ovo je dobar preduslov da uradimo ovu trku još bolje dogodine. Ovo je staza za ozbiljne vozače i profesionalce”, kaže Života Milić, organizator.


Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.