Naslovna Hronika Ilegalno prelazili granicu i krijumčarili migrante

Ilegalno prelazili granicu i krijumčarili migrante

1191
0

Zbog nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja 48 osoba uhapšena grupa od osam Zaječaraca.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Bezbednosno-informativne agencije i Policijske uprave u Zaječaru u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršile krivično delo nedozvolјen prelazak državne granice i krijumčarenje lјudi.

Uhapšeni su D.T. (43), M.M (43), P.P. (33), V.T. (19), M. P. (33), R.S. (55), D. A. (48) i M. P. (58), svi iz Zaječara.

“Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio D.T. terete se da su u cilјu sticanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od kraja juna do avgusta ove godine, na području Zaječara, omogućili nedozvolјen prelazak državne granice između Republike Bugarske i Republike Srbije za 36 osoba za sad neutvrđenog državlјanstva i 12 državlјana Avganistana”, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda sa namerom da se dalje prebace ilegalno prebace u neku od zemalja Evropske unije, a tu “uslugu” su naplaćivali po 300 evra po migrantu.

Novac su, navode u MUP-u međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je i oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra, kao i veći broj mobilnih telefona.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova navode da policija nastavlјa rad na ovom slučaju, te da će osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.