Naslovna Društvo IdeaHub tabla donirana i osnovcima u Negotinu

IdeaHub tabla donirana i osnovcima u Negotinu

801
0

Na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kompanije Huawei i Telekom Srbija donirale su 150 Huawei IdeaHub pametnih tabli osnovnim školama u Srbiji, među njima i OŠ „Vera Radosavljević“ u Negotinu.

Foto: Đorđe Mladenović

Donacijom Huawei IdeaHub pametnih tabli, osnovcima širom zemlje omogućeno je da u novoj školskoj godini prate nastavu na najsavremenijoj informatičkoj opremi.

Reč je o interaktivnim ekranima koji omogućavaju pisanje i prepoznavanje rukopisa, automatsko pretvaranje u tekst, skice, slajdove ili matematičke formule, ali i video pozive visoke definicije i bežično deljenje sadržaja. Ove table, osim što funkcionišu kao ekrani za prikazivanje i video konferencije, omogućavaju i deljenje ekrana do 4K rezolucije na dijagonali do čak 86 inča.

Foto: Đorđe Mladenović

Tokom posete OŠ „Vuk Karadžić“ u Lovćencu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je putem Huawei IdeaHub table video pozivom srećan početak nove školske godine učenicima iz osnovnih škola u Negotinu, Krupnju, Pančevu, Petrovcu na Mlavi, Merošini i Varvarinu.

„Danas smo imali priliku da instaliramo ukupno sedam Huawei IdeaHub tabli, a u narednom periodu očekuje nas postavljanje još 143 table širom Srbije. Na ovaj način, umrežavamo škole i omogućavamo najudaljenijim, ruralnim delovima zemlje da budu deo savremenog tehnološkog društva. Ove table olakšaće deci i nastavnicima učestvovanje u nastavi i njeno izvođenje. Hvala nastavnicima za ljubav i pažnju koju posvećuju našoj deci“, istakao je Vučić.

Zahvaljujući ovoj vrednoj donaciji, učitelji i nastavnici će imati priliku da održavaju časove na multimedijalnim tablama jednog od najboljih svetskih proizvođača, koje će unaprediti sve procese obrazovanja.

„Ponosni smo na to što imamo priliku da unapredimo obrazovanje i doprinesemo razmeni znanja sa budućim stručnjacima iz različitih oblasti. Na ovaj način brinemo o mladim talentima u Srbiji, kao što to činimo širom sveta, u svakoj od zemalja u kojoj poslujemo“, rekao je direktor Huawei kancelarije za Srbiju i Mađarsku, Gao Weijie i dodao da je ova inicijativa deo društveno-odgovornog poslovanja kompanije Huawei koja je fokusirana na obrazovanje mladih talenata i doprinos digitalizaciji u ovoj oblasti.