Naslovna Ekonomija I zvanično pušten u saobraćaj novoizgrađeni most kod Milutinovca koji je oštećen...

I zvanično pušten u saobraćaj novoizgrađeni most kod Milutinovca koji je oštećen u poplavama

1437
0

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica Vlade Republike Srbije obišla je danas novoizgrađeni most preko Podvrške reke kod Milutinovca kao i radove na rehabilitaciji državnog puta Kladovo – Brza Palanka.

Novi most kod Milutinovca u upotrebi je od 5. februara, a danas ga je u pratnji Zorana Drobnjaka, direktora JP “Puteva Srbije” i svojih saradnika, kao i predsednika opštine Kladovo, Saše Nikolića i načelnika Borskog upravnog okruga Vladimira Stankovića obišla i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović

U izgradnju mosta kod Milutinovca, koji je srušen u katastrofalnim poplavama koje su opštinu Kladovo pogodile 15. septembra 2014. uloženo je 115,2 miliona dinara.

Novi most izmešten je za 50 metara u odnosu na prethodni. Dugačak je 80,90 metara, širok 11,20 m. Širina kolovozne trake je 7,2 metra.

“Bilo je dosta problema, to svi znaju, pogotovu oni koji su radili na mostu, ali ono što je još važnije da to nije jedina stvar koja se radi u ovom okrugu. U poslednje četiri godine izdvojeno je preko milijardu dinara za 120 kilometara puteva u ovom okrugu koji su rehabilitovani ili rekonstruisani”, rekla je Zorana Mihajlović.

U opštini Kladovo u toku je i realizacija projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja koji se finansira iz zajma Evropske investicione banke. Vrednost radova na rehabilitaciji 23,3 kilometra državnog puta Kladovo-Brza Palanka je 1,76 milijardi dinara.

„Radi se i skoro 24 kilometra puta od Kladova do Brze Palanke što je nama jako važno jer smo mi opština koja želi da se bavi i bavi se turizmom. Statistički podaci koje imamo nam daju za pravo da možemo da budemo jedna od značajnijih turističkih destinacija u celoj Srbiji“, rekao je, tom prilikom, Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Radovi na rekonstrukciji puta Kladovo – Brza Palanka trebalo bi da budu završeni do kraja avgusta ove godine.

“Koristim priliku da se izvinim građanima ovog dela Srbije što su morali da koriste devijaciju dok ovaj most nije urađen. Ostalo je da se uradi  regulacija korita reke, što će brzo biti gotovo, a most može da se koristi za saobraćaj kao što se već koristi”, rekao je Zoran Drobnjak, direktor JP “Putevi Srbije”.