Naslovna Društvo I vatrogasci-spasioci iz Negotina i Bora pomažu u spasavanju ugroženih u Turskoj...

I vatrogasci-spasioci iz Negotina i Bora pomažu u spasavanju ugroženih u Turskoj [Video]

2983
0

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sektora za vanredne situacije na ugroženim područjima Turske pogođenih zemljotresom pomažu u spasavanju ljudskih života i pronalaženju preživelih. Na put krenulo još 18 vatrogasaca-spasilaca, među kojima i četvorica iz Negotina i Bora.

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, njih 18  sa devet vatrogasnih vozila kreću večeras u Tursku da pomognu u spasavanju ljudskih života i pronalaženju preživelih.

Vatrogasci-spasioci iz borskog tima, Stefan Gnjatović i Miloš Krinić, kao i Milan Mladenović i Dragan Đorđević iz Vatrogasno spasilačkog odeljenja Negotin, ali i njihove kolege iz Valjeva, Užica i Niša sa navalnim vatrogasnim vozilom, četiri kombi i četiri terenska vozila, polaze iz Niša i očekuje se da se pridruže našim vatrogascima koji su već u Turskoj u toku sutrašnjeg dana.

MUP Srbije je u ponedeljak kao pomoć Turskoj koju je pogodio razorni zemljotres jačine 7,8 stepeni uputio dva specijalistička tima za spasavanje iz ruševina sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.