Naslovna Hronika I u Negotinu realizacija projekta policije „Matura 2018“

I u Negotinu realizacija projekta policije „Matura 2018“

521
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje u Srbiji, pa i u Negotinu projekat “Matura 2018”.

Počela je sezona maturskih večeri, u susret kojoj su policijski službenici u tri srednje škole u Negotinu održali maturantima predavanje kako bi im ukazali na štetnost konzumiranja alkohola i droga, ali i apelovali na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa kako bi njihove proslave protekle bezbedno.

Predavanja su održana u tri negotinske srednje škole, ali i u srednjim školama u Kladovu, Boru i danas za maturante u Majdanpeku.

Projekat “Matura 2018” realizuje se širom Srbije sa ciljem da se unapredi bezbednost učenika završnih razreda srednjih škola, ali i očuva povoljno stanje bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

“Policija je i prethodnih godina sprovela projekat „Matura“ koji je dao dobre rezultate. Za vreme i nakon maturskih večeri, na području koje pokriva Policijska uprava u Boru nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti”, navode u Policijskoj upravi Bor.

Policija će, saznajemo, osim preventivnih aktivnosti, pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u dane završetka školske godine i održavanja maturskih proslava i to u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.