Naslovna Hronika I u Negotinu realizacija projekta policije „Matura 2018“

I u Negotinu realizacija projekta policije „Matura 2018“

463
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje u Srbiji, pa i u Negotinu projekat “Matura 2018”.

Počela je sezona maturskih večeri, u susret kojoj su policijski službenici u tri srednje škole u Negotinu održali maturantima predavanje kako bi im ukazali na štetnost konzumiranja alkohola i droga, ali i apelovali na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa kako bi njihove proslave protekle bezbedno.

Predavanja su održana u tri negotinske srednje škole, ali i u srednjim školama u Kladovu, Boru i danas za maturante u Majdanpeku.

Projekat “Matura 2018” realizuje se širom Srbije sa ciljem da se unapredi bezbednost učenika završnih razreda srednjih škola, ali i očuva povoljno stanje bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

“Policija je i prethodnih godina sprovela projekat „Matura“ koji je dao dobre rezultate. Za vreme i nakon maturskih večeri, na području koje pokriva Policijska uprava u Boru nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti”, navode u Policijskoj upravi Bor.

Policija će, saznajemo, osim preventivnih aktivnosti, pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u dane završetka školske godine i održavanja maturskih proslava i to u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.