Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. I Srpski pokret „Dveri“ za bojkot negotinskih lokalnih izbora

I Srpski pokret „Dveri“ za bojkot negotinskih lokalnih izbora

452
0

Bojkotu lokalnih izbora za odbornike u Skupštini opštine Negotin koji su zakazani za 17. oktobar priključila se i negotinska opštinska organizacija „Dveri“.

Srpski pokret „Dveri“ najavio je da neće učestvovati na lokalnim izborima u Negotinu jer smatraju da za njih nema fer i demokratskih uslova.

“S obzirom da se izborni uslovi nisu popravili, čak su i gori nego što su bili, Srpski pokret „Dveri“, opštinska organizacija Negotin, neće izaći na predstojeće lokalne izbore. Zapravo, sve one prepreke u vođenju izbornog procesa koje su postojale do sada, postoje i nadalje pa je nemoguće u tim uslovima adekvatno voditi kampanju. Takođe, pregovori sa vlašću u Narodnoj skupštini još traju i za sada ne obećavaju da će se nešto promeniti na bolje, a tu su negotinski izbori najbolji primer. Ovaj bojkot lokalnih izbora, svakako, neće proći pasivno, već ćemo budno pratiti sve nepravilnosti koje se dešavaju u toku izbornog procesa i na sam dan izbora, a o svemu obavestiti javnost”, ističu u Info službi Srpskog pokreta „Dveri“, opštinske organizacije Negotin.