Naslovna Društvo COVID-19 I penzioneri u Negotinu iskoristili svoje vreme za kupovinu

I penzioneri u Negotinu iskoristili svoje vreme za kupovinu

968
0

U opštini Negotin je danas od 4 do 7 ujutru bilo otvoreno 13 maloprodajnih objekata  i jedna apoteka u kojima su stariji od 65 godina mogli da obave kupovinu.

I pored opasnosti od korona virusa, stariji su, kažu trgovci u većem broju nego pre sedam dana pohrlili u trgovine u nabavku osnovnih životnih namirnica.

Ove nedelje spisak otvorenih prodavnica u periodu od 4 do 7 časova bio je znatno proširen, pa su naši sugrađani mogli da kupuju u 13 maloprodajnih objekata, od “Bucinog dućančeta”, Marketa IDEA u centru grada, dva “Tekijankina” marketa i devet prodavnica trgovinske kuće “Aleksandrović” koja je otvorila vrata svojih radnji i u Samarinovcu, Jabukovcu, Štubiku i Bukovču.

Apoteka “Živković – Dr Max” na kružnom toku kod bolnice ovog jutra zabeležila je, takođe, znatno veću posetu nego pre nedelju dana.

Pored redovne terapije mnogi su iskoristili ovo vreme da nabave zaštitne maske i rukavice, koje su se prodavale u ograničenim količinama. Pored maski, koje su i najtraženije, građani sve više kupuju i lekove. Pored redovne terapije mnogi su svoje kućne apoteke upotpunili vitaminima, suplementima, ali i brojnim preparatima za jačanje imuniteta.