Naslovna Društvo I ove godine besplatno do atraktivnih turističkih lokacija u Negotinskoj Krajini

I ove godine besplatno do atraktivnih turističkih lokacija u Negotinskoj Krajini

517
0

U nedelju 24.jula biće organizovan prvi besplatni promotivni izlet do Rajačkih pivnica. Tokom jula i avgusta, u vreme trajanja opštinske manifestacije “Negotinsko leto”, TOON će još prirediti izlete na Šarkamen, Mokranjske stene, Rogljevačke pivnice, prerasti Vratne i Zamne.

Upoznajte svoj kraj da biste ga više voleli, ali i učestvovali u priči koja promoviše Negotin i njegovu okolinu kao turističku destinaciju koja je atraktivna putnicima namernicima. I ove godine tu priliku vam nudi Turistička organizacija opštine Negotin (TOON) koja je pripremila pet izleta do najatraktivnijih lokacija u Negotinskoj Krajini.

“Promocija atraktivnih lokacija u okruženju za naše sugrađane je prošle godine naišla na odličan prijem. Besplatni izleti koje smo organizovali bili su dobro posećeni, a imajući u vidu da ima dosta onih koji ni do danas nisu obišli prirodne i kulturne znamenitosti ovog kraja, ponavljamo ih u saradnji sa meštanima koji žive na samim lokacijama ili u njihovoj blizini, i uz pratnju turističkog vodiča. Sve što je potrebno je da se u zavisnosti od interesovanja prijavite Turističkoj organizaciji kako biste obezbedili svoje mesto u autobusu. I ovoga puta svi izleti su besplatni”, kaže Dušan Petrović, direktor TOON-a.

Prvi izlet, do Rajačkih pivnica, biće organizovan u nedelju 24. jula. Polazak je u 10 sati ispred Pedagoške akademije, a prijavljivanje se vrši lično u Turističkoj organizaciji opštine Negotin u ulici Kraljevića Marka br.6 ili pozivom na broj 019/547-555, radnim danima u vremenu od 8 do15 sati.

U saradnji sa Muzejom Krajine 31. jula TOON priprema posetu Arheološkom nalazištu “Vrelo”, dok je termin u nedelju 7. avgusta rezervisan za obilazak Mokranjskih stena i Rogljevačkih pivnica.

Poslednja dva izleta u avgustu zainteresovani će moći sa uživaju u prirodnim lepotama prerasti Vratne (14. avgust) i Zamne (21. avgust).

Polazak autobusa za sve izlete predviđen je za 10 sati sa stajališta kod Pedagoške akademije, uz poziv organizatora da se na ovom mestu bude desetak minuta ranije.