Naslovna Društvo COVID-19 I negotinsko interno odeljenje u crvenoj kovid zoni: Pozitivno još 15 osoba

I negotinsko interno odeljenje u crvenoj kovid zoni: Pozitivno još 15 osoba

3051
0

Od 37 PCR i antigen testova u poslednja dva dana pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona zabeležen je kod 15 naših sugrađana.

U poslednjih 48 sati od 37 testiranih osoba pozitivan rezultat zabeležen je kod 40 odsto pacijenata, od kojih kod sedam žena od 35 do 78 godina, kao i kod osam osoba muškog pola od kojih najmlađi imaju deset meseci i dve godine, a ostali od 26 do 68 godina.

Zbog sve većeg broja zaraženih, u negotinskoj bolnici su osim Grudnog odeljenja u crvenom kovid režimu i Odeljenje neurologije, a od danas i Interno odeljenje. Na svim ovim odeljenjima zbrinuto je 47 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Zaključno sa današnjim danom oboleo je 21 lekar, ali i 33 medicinske sestre, po jedan laborant i viši rentgen tehničar, dva fizioterapeuta, tri bolničara. Obolela su i 22 nemedicinska radnika od kojih pet administrativnih, jedno tehničko lice, informatičar, vozač, kuvar ali i pet servirki i sedam spremačica.

Samo u poslednja dva dana hospitalizovano je 15 pacijenata, troje je otpušteno iz bolnice, a tri pacijenta su transportovana u tercijarnu ustanovu.

U kovid ambulanti danas do 14 časova pregledano je 77 pacijenata od kojih se njih 49 javilo prvi put. U utorak ih je bilo 97, a u ponedeljak čak 102.

“Zbog veoma složenog epidemiološkog stanja  apelujemo na građane da vode računa o merama zaštite, da se ponašaju odgovorno i čuvaju svoje i zdravlje svojih bližnjih, prijatelja, kolega, zdravstvenih radnika koji  ulažu velike napore u borbi protiv kovida”, navode u Štabu za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.