Naslovna Ekonomija I negotinskim firmama status „Sertifikovani partner“ regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”

I negotinskim firmama status „Sertifikovani partner“ regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”

308
0

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) predstavila je prvih deset kompanija koje su ispunile sve kriterijume brenda „Balcanica Superior“ i dobile prestižan status “Sertifikovani partner”.

Foto: RARIS

Među deset kompanija koje su ispunile kriterijume ovog regionalnog brenda našle su se i vinarije „Matalj“ i „Raj“ kao i Etno selo “Gostoljublje” iz Sikola.

Sertifikovani partneri brenda „Balcanica Superior“ su i:  Timomed – Knjaževac, Adonis – Sokobanja, Hotel Albo – Bor, Restoran ŽUPAN – Sokobanja, MDS – Knjaževac,  SCS Plus  – Knjaževac i Frutimo, selo Petruša – Knjaževac.

Posebno priznanje za podršku u procesu uspostavljanja regionalnog brenda uručeno je i Džonu Galageru, vođi tima programa „Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji (PRRR)“ koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

„Regionalni brend Istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije koji garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge, kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije, a korisnicima brenda unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu“, navode u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije.