Naslovna Kultura I negotinski “SickTer” na „ARMfestu“ u Zaječaru

I negotinski “SickTer” na „ARMfestu“ u Zaječaru

221
0

Na platou Centra za kulturu u Kotlujevcu u subotu 30. septembra biće organizovano Veče autorske rok muzike „ARMfest” na kojem će nastupiti grupe iz Negotina, Zaječara i Niša.

Sa ciljem da neguju i čuvaju tradiciju rok muzike u Timočkoj Krajini Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Udruženje „Nebula“ iz Zaječara organizovaće u subotu 30. septembra prvi “ARMfest”. Pokrovitelj je Grad Zaječar.

Na platou Centra za kulturu u Kotlujevcu, tom prilikom, u 20 časova, nastupiće rok bendovi iz Zaječara: “Volvox”, “Narator”, “Fonodrom”, “Džezibel”, negotinski  “SickTer” i niški “Ehrmantraut”.

“Ono što nam je cilj je da svim bendovima iz istočne Srbije ponudimo da budu učesnici ovog Festivala koji će negovati rok muziku. Nova scena je na samoj obali Timoka koju ćemo prilagoditi za rok veče a u pitanju je terasa našeg kluba koja se nalazi u Centru za kulturu u Kotlujevcu“, ističe Vladimir Đuričić, direktor zaječarskog pozorišta.

Namera je organizatora i da motiviše mlade autore da pišu sopstvene pesme kroz raspisivanje konkursa za najbolju autorsku rok kompoziciju. Želja im je i da festival na kojem bi se birali demo bendovi iz istočne Srbije bude organizovan neposredno pre Gitarijade.