Naslovna Društvo I negotinski Odbor za ljudska prava u Aktivističkoj nedelji „Građani imaju moć“

I negotinski Odbor za ljudska prava u Aktivističkoj nedelji „Građani imaju moć“

260
0

Odbor za ljudska prava Negotin, uz podršku Nacionalne koalicije za decentralizaciju kreće ovog vikenda sa Aktivističkom nedeljom.

Negotin je prvi od devet gradova i opština širom Srbije, u kojima se počev od 1. do 7. oktobra organizuje Aktivistička nedelja, koja se sastoji od ulične akcije, javne debate i audio-video podkasta sa temom „Korupcija“.

Tim Odbora za ljudska prava Negotin će zajedno sa građanima analizirati aktuelne probleme i teme i lokalnoj samoupravi prezentovati set aktivnosti i koraka koji će voditi do rešenja. Ovim se aktivnosti ujedno i promovišu odgovornost i transparentnost institucija, kao i aktivno uključenje u rešavanje problema.

Ove aktivnosti se izvode u okviru projekta „Građani imaju moć“, koji sprovodi Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) uz finansijsku podršku udruženja CRTA iz Beograda. Cilj projekta je da utiče na veće učešće građana u procesu donošenja odluka, transparentniju javnu upravu, odgovorniju vlast i uspostavljanje javnog interesa kao zajedničkog interesa.

„Halo Negotin! Idemo Zajedno protiv korupcije da promeni.rs stvari nabolje. Vidimo se. I pričamo. Jer mora bolje“, poručuju u Odboru za ljudska prava u Negotinu.