Naslovna Kultura Događaji I negotinski horovi na Festivalu hrišćanske kulture u Zaječaru

I negotinski horovi na Festivalu hrišćanske kulture u Zaječaru

314
0

U Zaječaru je juče otvoren četvrti Festival hrišćanske kulture koji do 15. septembra organizuju Eparhija timočka i Grad Zaječar.

Na četvrtom Festivalu hrišćanske kulture u Zaječaru koji se organizuje od 5. do 15. septembra nastupiće i negotinski horski ansambli.

Već u nedelju, 8. septembra u sabornoj crkvi od 10 časova i 30 minuta publici u Zaječaru predstaviće se u okviru dečjeg programa, pored Dečjeg crkvenog hora iz Zaječara, pod upravom Nataše Jovanović i Dečjeg hora „Sokolići“ iz Sokobanje kojim diriguje Milica Božić Antić, negotinski Hor „Vivak 2015“ pod upravom Dragane Marinović Simonović i Etno grupa „Kraljice“ Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina kojim rukovodi Aleksandra Đukić.

Istog dana u 19 časova u porti saborne crkve biće priređen i koncert horske muzike na kojem će, između ostalih, nastupiti i Devojački hor Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina pod upravom Ružice Rajković.

U sredu, 11. septembra u 19 časova u porti zaječarske saborne crkve, u okviru Festivala hrišćanske kulture biće priređen još jedan koncert horske muzike na kojem će, između ostalih, nastupiti Crkveni hor Hrama Svete Trojice u Negotinu sa horovođom Svetlanom Kravčenko.

Na ovogodišnjem Festivalu hrišćanske kulture, pored brojnih koncerata, izložbi, predavanja i promocija novih književnih izdanja održava se i Filmski festival dokumentarno-duhovnog filma.

Organizatori su Eparhija Timočka i Grad Zaječar uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde.