Naslovna Društvo I Negotinci zaustavili svoja vozila u znak protesta zbog povećanja cene goriva

I Negotinci zaustavili svoja vozila u znak protesta zbog povećanja cene goriva

1576
0

Jednočasovnom blokadom od 17 do 18 časova i građani Negotina iskazali su nezadovoljstvo najnovijim poskupljenjem goriva.

Negotinski vozači blokirali su glavnu saobraćajnicu od komiteta prema Kirinoj kafani, na uglu ulica Generala Gambete i Đure Salaja, kod raskrsnice za Naselje Veljko Vlahović.

Svoje automobile na sat vremena zaustavilo se četvrdesetak vozača nezadovoljni zbog poskupljenja goriva. Okupljanje građana sa dva automobila obezbeđivala je policija.

Jedna kolovozna traka bila je slobodna i obeležena crvenim trouglom, za slučaj, kažu vozači, da neko od vozila sa pravom prvenstva vozila, poput Hitne službe ili vatrogasaca, mogla da prođu.

Vozači kažu da bi ih bilo i više da policijske patrole nisu kod Zelene pijace zaustavljale vozila iz pravca komiteta i usmeravala ih na bočne ulice ka školi “Branko Radičević”, ali i na ulicu Milentija Popovića i druge.

Svako ko nije želeo da se priključi koloni, mogao je da ulicom Stanka Paunovića ili bočnim ulicama ka Branka Perića i Profesora Kostića nastavi put grada ili da jednostavno ulicom Milentija Popovića dođe do Zelene pijace i nastavi do raskrsnice kod zgrade komiteta ka centru grada.

Kako javljaju mediji, vozači su protestvovali širom Srbije, u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Prokuplju, Šapcu, Užicu, Požarevcu, Boru

Svi oni traže da se smanje cene goriva koje su od početka godine porasle je za  8,79 dinara po litru benzina, odnosno 11,30 dinara za litar dizela.

Negotinski vozači najavili su da će protest nastaviti i sutra na petlji kod Bukova.